Placebo a (în)cântat la Arenele Romane

Apropo.ro / 14.08.2006, 11:41
Placebo a (în)cântat la Arenele Romane
Formația britanica Placebo a umplut, duminica seara, Arenele Romane din București, adunând peste 5.500 de oameni în tribune și alte câteva sute la intrare, cei din urma strânși în speranța ca vor mai gasi bilete, chiar daca acestea s-au epuizat cu câteva

Formația britanica Placebo a umplut, duminica seara, Arenele Romane din București, adunând peste 5.500 de oameni în tribune și alte câteva sute la intrare, cei din urma strânși în speranța ca vor mai gasi bilete, chiar daca acestea s-au epuizat cu câteva zile înainte de data concertului.

Dupa aproximativ 30 de minute de muzica AB4, trupa care a cântat în deschidere, și alta jumatate de ora de așteptare, Placebo a intrat pe scena. În jur de ora 21:30, când Stefan Olsdal și-a facut apariția cu o țigara în colțul gurii, urmat de Brian Molko și de Steven Hewitt.

Prima piesa a show-ului a fost „Infra-red”, urmata de „Meds” și „Because I Want To”. Abia dupa ce a încheiat prima serie, Molko, îmbracat în jeans, camașa alba, vesta și cravata neagra și machiat în stilul caracteristic, a salutat „the ladies and gentlemen of Bucharest”.

Odata cu piesa „Black Eyed”, publicul a explodat în aplauze pe ritmul melodiei, reacționând la fel și atunci când solistul mai arunca câte un „Mulțumesc”. Chiar daca membriii trupei au fost destul de zgârciți în comunicarea cu spectatorii, show-ul a fost unul închegat, Placebo nefolosindu-se de trucuri comerciale care sa câștige câteva aplauze în plus sau niște țipete mai puternice. Molko & Co. au agitat publicul suficient fie doar prin muzica, „atacând” instrumentele și interpretând cu entuziasm.

Dupa o ora de show, formația s-a retras și s-a lasat așteptata câteva minute bune înainte de a reveni în scena pe ropote de aplauze și tropaieli pe scaunele din tribune.

La revenirea în scena, ei au interpretat cover-ul piesei „Running Up That Hill” de Kate Bush și „Nancy Boy”, dupa care au reintrat în culise. A doua revenire a însemnat piesa „20 Years” și încheierea unui spectacol ce a durat puțin peste o ora.

Potrivit organizatorilor, cei de la Placebo s-au dus dupa concert direct la hotel, iar luni dimineața au plecat spre Budapesta, unde seara urmeaza sa susțina un alt spectacol, la Sziget Fest.

Mediafax


www.placeboworld.co.uk

Tags: