Placebo concerteaza în România

Apropo.ro / 05.07.2006, 11:32
Placebo concerteaza în România
Formația britanica Placebo va susține, pe 13 august, un concert la București, la Arenele Romane, se arata pe site-ul oficial al trupei. Concertul din România va avea loc cu o zi înainte de cel programat în cadrul festivalului Sziget din Ungaria. În prezent,

Formația britanica Placebo va susține, pe 13 august, un concert la București, la Arenele Romane, se arata pe site-ul oficial al trupei.

Concertul din România va avea loc cu o zi înainte de cel programat în cadrul festivalului Sziget din Ungaria.

În prezent, formația se afla într-un turneu de promovare a celui mai nou album al sau, intitulat „Meds”, cel de-al cincilea material discografic semnat Placebo.

Bazele formației au fost puse de catre Brian Molko (vocal/ chitara) și Stefan Olsdal (bass). Poziția de baterist a fost ocupata alternativ de Robert Schultzberg și Steve Hewitt. Deoarece Hewitt a optat sa se alature unei alte formații, tobele i-au revenit lui Schultzberg.

În aceasta formula, formația a semnat un contract cu casa producatoare Caroline Records, alaturi de care și-a lansat primul album în 1996.

Totuși, Schultzberg nu s-a înțeles bine cu ceilalți doi membri și a parasit formația. Hewitt a revenit apoi în echipa.

Formația și-a sporit notorietatea și datorita orientarilor sexuale ale membrilor acesteia – Olsdal este homosexual, Hewitt este heterosexual iar Molko este bisexual. Stilul lor de viața extravagant este redat adesea în cântecele lor („Special K” se refera la substanța halucinogena ketamina).

Single-urile „Nancy Boy”, de pe albumul „Placebo” (1996) și „Pure Morning”, de pe albumul „Without You I’m Nothing” (1998), au reprezentat culmea succesului atinsa de formație.

Trupa a reintrat în atenția publicului cu piesa „Every You Every Me”, care a facut parte de pe coloana sonora a filmului „Cruel Intentions”.

„Meds”, cel mai nou album al formației, a fost lansat oficial pe 13 martie anul acesta, formația promovându-l în cadrul unei serii de concerte în Europa. De asemenea, Placebo a cântat în deschiderea concertului Depeche Mode din Ungaria.

(Cristina Mazilu; [email protected])
Mediafax


www.placeboworld.co.uk