Pofta de sex vine prin…

Redacția / 15.02.2008, 14:43
Pofta de sex vine prin…
Libidoul reprezinta pofta de sex, cheful de amor al femeii. La femeie sexul este legat de creier, principalul organ sexual.

Libidoul reprezinta pofta de sex, cheful de amor al femeii. La femeie sexul este legat de creier, principalul organ sexual. In lipsa lui, aceasta are un apetit scazut, devine mai rece fata de partener. Daca la barbati este de ajutor ca isi privesc partenera cand se dezbraca, femeile au nevoie de o stimulare fizica, emotionala. Daca barbatii se aprind mai repede, femeile au nevoie sa fie mangaiate, excitate, intr-un cuvant au nevoie de preludiu.

O partida de dragoste are etapele ei importante si contribuie din plin la satisfacerea reciproca. O femeie isi doreste romantism, atentie si dragoste.

Lasand la o parte categoria femeilor care sunt mai dure si din principiu nu vor sa piarda timp cu dulcegarii, celalalta categorie adora preludiul. Sexul este o treaba care nu se face in graba (daca esti in vizita si ai chef se poate si asa….ai adrenalina). Fiecare particica, bucatica trebuie gustata si alintata.

Femeia nu se excita in acelasi ritm cu barbatul, decat daca exista o compatibilitate si o tensiune sexuala destul de buna. Lubrifierea sau umezirea ei pun la treaba mainile tale, limba ta, si de ce nu si senzualitatea.

O alta piedica in calea libidoului dezvoltat este stresul cotidian, oboseala acumulata, utilizarea contraceptivelor un timp indelungat, uneori si kilogramele in plus. Daca nu mai esti atrasa de el in aceasta privinta, retine ca nu este doar vina lui. Intr-un cuplu vina se imparte. Incearca sa constientizezi situatia in care te afli si sa profiti de cateva zeci de momente de relaxare si de placere alaturi de el.

Ca un prim remediu: pune o muzica ambientala, temperatura in camera sa fie potrivita (sa nu iti fie frig in pielea goala), lasa lumina mai mica, aprinde lampa de aromoterapie si ia uleiul de masaj. Intinde-te pe pat si pune-l sa iti faca masaj. Nu rapid, ci mai senzual, mai erotic, mai cu dorinta. Nu e corect? Daca nu e foc…mai este fum?

Nu dati vina pe noi ca nu ne simtim bine alaturi de voi. Ganditi-va mai intai la ce anume ne-ar putea aduce in aceasta stare, poate se gasete un numitor comun. Mai bine incercam metode prin care sa ne simtim bine impreuna, de ce nu si cu jucarii erotice la indemana.

Apetitul sexual scade si la barbati (stiu ca este mai greu de crezut). Si la ei oboseala fizica isi poate spune cuvantul la un moment dat sau un nivel scazut de testosteron al iubitului este inteles de tine, ca femeie, ca neglijare din partea lui si fara atractie sexuala. Hormonii si pasiunea merg mana in mana. Condimentarea in bine a unei vieti sexuale este un pas inainte.