„Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob, selectat la Festival des Films du Monde de la Montreal

De: Nicoleta Nicolae / 20.08.2015, 17:00
"Poveste de dragoste/ Love Is a Story", cel mai nou lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob ("#Selfie"), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat la prestigiosul Festival des Films du Monde de la Montreal.

Unul dintre cele mai vechi evenimente de profil din lume, Festivalul de la Montreal, Canada, fondat în 1977, a ajuns anul acesta la ediţia a 39-a şi va avea loc în perioada 27 august – 7 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prin selecţia de filme din peste 70 de ţări, festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord. Spre deosebire de Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, omologul său din partea vorbitoare de engleză a Canadei, Festivalul de la Montreal, Quebec, prezintă diferite tipuri de pelicule din toată lumea şi foarte puţine sau deloc din cele produse la Hollywood.

„Poveste de dragoste” este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului şi viaţa îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna – sau nu?

„Poveste de dragoste este un film diferit de «#Selfie», cu o poveste universală despre iubire şi despre încercările prin care trebuie să treacă un cuplu. Selecţia la Montreal, ca şi cea de la Mons, este o reală bucurie pentru întreaga echipă a filmului, alături de care a fost o plăcere să lucrez. Acest film este pentru public, aşa că juriul în faţa căruia avem cele mai mari emoţii este format din spectatorii din România, care vor putea vedea filmul în cinematografe la finalul acestui an”, a declarat regizoarea Cristina Iacob.

„Poveste de dragoste” a rulat în premieră internaţională la Festivalul filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională.

La Montreal, filmul va rula pe 31 august, de la ora 12.30, şi pe 1 septembrie, de la ora 21.30.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. „Poveste de dragoste” a avut parte de o echipă de excepţie. Astfel, imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunetul este semnat de Dragoş Stanomir, iar mixajul, de Cristinel Şirli (Creative Sound). „Poveste de dragoste” este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat la sfârşitul acestui an, fiind distribuit de Zazu Film.

Sursa: MEDIAFAX