Poveştile fiilor de România, reportaje speciale de 1 Decembrie la PRO TV

De: Cătălina Matei / 01.12.2014, 10:20
Poveştile fiilor de România, reportaje speciale de 1 Decembrie la PRO TV
În acest an de 1 Decembrie, PRO TV va difuza o serie de poveşti impresionante ale oamenilor care sunt un model de succes. La 25 de ani de la Revoluţie, România are o generaţie nouă, tânără care a crescut în libertate, care nu ştie ce înseamnă comunismul. Corespondenţii speciali ai Ştirilor PRO TV Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu şi Rares Năstase au intrat în lumea unor oameni speciali şi au descoperit cum au folosit aceşti tineri libertatea în care s-au născut.

Cei patru reporteri PRO TV ne arată oameni de succes care fac parte din generaţia 25, dar şi oameni care au trecut de această vârstă, însă au avut mereu o înclinaţie către libertate sau prin ceea ce fac se adresează acestei generaţii tinere.

Paula Herlo a stat de vorbă cu Tudor Chirilă şi l-a descoperit în mai multe ipostaze care demonstrează că este un fiu de România: “Tudor Chirilă este un artist manifest care are puterea de a deschide minţile tinerei generaţii care i-a dovedit că puterea e la ea. Le dăruieşte prin cântec poveştile lui de viaţă pentru că ascultându-le poate să schimbe ceva în inimile şi în faptele lor. Pentru că experienţele lor de azi, vor fi România de mâine”.

Foto: PRO TV

Alex Dima şi-a îndreptat atenţia către două poveşti care sunt un exemplu de pozitivism pentru România: Mihai Bobonete, cârciumarul Bobiţă din Las Fierbinţi şi Alina şi Cosmin, doi tineri care au pus pe picioare o afacere cu zâmbete. “Vom vedea omul din spatele personajului. Timp de trei zile cât am filmat cu Mihai am râs tot timpul. Am încercat să vedem omul din spatele personajului, cu toate că este destul de greu să îl scoţi din personaj. Multiple personaje. L-am ales pe Mihai pentru că este unul dintre oamenii momentului. Postările lui fac un trafic uriaş pe internet, este căutat de tineri în serile în care urcă pe scenă cu stand-up comedy-ul şi improvizaţia, are solicitări din străinătate. Îi vom cunoaşte familia şi vom ajunge şi în Giurgeni, locul în care vindea peşte la şosea în tinereţe” – declară Alex.

Alina şi Cosmin sunt doi tineri care au plecat acum 10 ani în Finlanda la studii. După 7 ani de învăţat şi muncit printre străini, ei se hotărăsc să se întoarcă acasă pentru a mişca lucrurile aici, în România.

Alex ne spune: “Îi avem filmaţi în 2011 pe când îşi căutau de lucru la un târg de joburi. Fără rezultat. Nimeni la acea vreme nu era interesat de afacerile internaţionale – studiile pe care le-au făcut în Finlanda. Aşa că se gândesc să îşi deschidă o afacere. Dar nu orice fel de afacere. Fac prăjituri şi mica lor patiserie îi apropie pe oameni, îi învaţă să zâmbească. Sunt doi tineri care văd lucrurile bune din ţara asta şi gândesc soluţii pentru ei şi pentru cei din jur”.

Foto: PRO TV

Rareş Năstase va prezenta un reportaj despre Alice în ţara … legumelor. O tânără din Ialomiţa, născută în primul an de libertate. Alice are 24 de ani şi la 19 a accesat fonduri europene în agricultură. Are solarii de legume pe 5 hectare de teren şi are contracte cu doi retaileri mari din Bucureşti. Alice a absolvit Relaţii Internaţionale în cadrul ASE şi într-o lume în care tinerii visează la petreceri în cluburi, la gadgeturi de fiţe şi vacanţe pe banii părinţilor, ea s-a gândit să… muncească. Deşi părinţii o vedeau prin multinaţionale sau lucrând în străinătate, ea s-a întors la ţară, să facă afaceri pe terenurile bunicilor. Şi nu se ocupă doar de agricultură – face design vestimentar, organizează evenimente şi e membru într-o asociaţie care îi sprijină pe micii fermieri.

Rareş ne spune: “Am întrebat-o pe Alice dacă mai are timp de viaţă personală, dacă n-ar fi mai bine să trăiască din banii părinţilor. Şi, dacă făcând atâtea activităţi nu îi este greu. M-a surprins răspunsul ei : Până la urmă, sincer acum, ce facem dacă nu vrem nici agricultură, nu vrem să facem nici modă, nici evenimente, nici televiziune, nu vrem nimic, ce facem?”.

Cosmin Savu va vorbi despre românii care s-au împrăştiat peste tot în lume şi ne va arăta povestea lui Mihai Virgolici. În Dubai este o comunitate de români foarte apreciată – curajoşi şi ambiţioşi, serioşi şi muncitori, ei sunt acolo imaginea României.

Foto: PRO TV

“Mircea Cănduleţiu, fost manager la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Andreea Zoia, actriţă, prezentatoare şi model sau Gheorghe Şeran, un agent imobiliar cu portofoliu de zeci de milioane de euro, ei sunt câţiva dintre românii de succes din Dubai pe care o să-i cunoaştem de 1 decembrie. Şi tot într-un reportaj special, filmat într-un sat de lângă Sighişoara, primim o lecţie despre libertate şi alegere : Mihnea Vârgolici, generatorul celor mai importante evenimente hipice din România. El a pus pe harta lumii locul pe care străinii îl numesc “dreamland”, tărâmul de vis din inima Transilvaniei.” – declară Cosmin Savu.
Telespectatorii sunt invitaţi pe 1 Decembrie, la PRO TV, la orele 07:00, 11:00 şi 19:00 să descopere aceste poveşti impresionate, să îl cunoască pe Tudor Chirilă şi să vadă cum, de la o distanţă de 5 ore de mers cu avionul şi o diferenţă de 30 de grade Celsius, românii din Dubai spun: “La mulţi ani, România!”.