Prada a reinterpretat cele mai cunoscute ținute purtate de Billie Holiday, pentru un film biografic

23 01. 2021, 08:00
USA. Andra Day in (Copyright) Paramount Pictures film: The United States vs. Billie Holiday (2021). Plot: Follows Holiday during her career as she is targeted by the Federal Department of Narcotics with an undercover sting operation led by black Federal Agent Jimmy Fletcher, with whom she had a tumultuous affair.,Image: 584905025, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no

Casa de modă Prada a reinterpretat nouă dintre cele mai cunoscute ținute purtate de Billie Holiday pentru un nou film biografic. „The United States vs Billie Holiday” va relata parcursul uneia dintre cele mai mari cântărețe de jazz ale tuturor timpurilor, iar, cu această ocazie, casa Prada a reconstruit stilul vestimentar specific al unei personalități care a știut cum să facă istorie în muzică. Nouă dintre costumele pe care actrița Andra Day, interpreta lui Holiday, le poartă în film sunt create de Prada, tocmai pentru a pune în lumină stilul inconfundabil al artistei.

O femeie de culoare trebuie să fie impresionantă

Billie Holiday a știut întotdeauna că, atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi, femeia de culoare trebuie să fie impresionantă. Haine cu umerii goi, decolteu, cămăși cu umeri bufanți, bijuterii strălucitoare și flori de dimensiuni mari în păr și ruj roșu, seducător, pe buze reprezintă o parte din stilul artistei. Prada intenționează să redea întocmai această imagine a artistei în filmul care va avea premiera pe 26 februarie, pe canalul de streaming Hulu.

Un cântec care “face diferența între oameni și cretini”

În 1939, Statele Unite erau fix opusul cuvântului “unite”. Între Nord și Sud exista o inegalitate greu de exprimat în cuvinte. Billie Holiday, care pe atunci avea 24 de ani, știa bine lucrul acesta. Tânăra cântăreață de jazz extrem de influentă era pe cât de aclamată în New York, pe atât de respinsă în statele din Sud, unde momentele sale muzicale nu erau autorizate.

Într-o seară, ea urcă pe scena Cafe Society din Greenwich Village, New York, cunoscută ca o zonă a restaurantelor și cafenelelor cu muzică jazz. Vocea ei din acea seară a părut un strigăt de durere, iar cântecul „Strange Fruit”, un poem compus de Abel Meeropol, o va propulsa la un nivel de celebritate pe care nu l-a sperat niciodată și, din acel moment, devine o artistă confirmată. Cântecul, un imn al libertății rasiale, i-a adus multe critici din partea oamenilor și chiar din partea Guvernului american. “Acest cântec va putea face diferența între oamenii de calitate  și cei cretini”, a spus artista, la un moment dat, în autobiografia sa.

CITEȘTE ȘI: Britney Spears, surpriză pentru fani! Viaţa ei zbuciumată, într-un film biografic

FOTO: Profimedia Images