Premierele săptămânii 11 – 17 martie în cinema: Indian, francez sau unguresc?

De: Nicoleta Nicolae / 11.03.2016, 06:00

Premierele săptămânii 11 - 17 martie în cinema: Indian, francez sau unguresc?
Weekendul acesta, pe marile ecrane din România debutează filmul unguresc de Oscar, a treia parte din seria Divergent, dar şi o peliculă istorică indiană.

Seria Divergent: Allegiant
Cea mai recentă ecranizare a francizei de succes ,,Divergent”, care are la baza best seller-ul omonim semnat de Veronica Roth, va avea premiera în România pe 11 martie 2016, cu o săptămâna înainte de lansarea oficială a filmului ,,Seria Divergent: Allegiant” în Statele Unite ale Americii.
Performanţa vine ca urmare a demersurilor întreprinse de compania Freeman Entertainment pentru securizarea lansării în premiera mondială a producţiei Lionsgate/ Summit, ,,Seria Divergent: Allegiant”, în unele teritorii din Europa Centrală şi de Est, în care distribuitorul este operaţional.

Triple 9 – Codul străzii
Triple 9 spune povestea unui grup de poliţişti corupţi şantajaţi de mafia rusească în a comite un jaf imposibil. Pentru asta ei pun la cale un „999”, codul poliţiei pentru cazul unui poliţist împuşcat. Lucrurile se complică la maxim atunci când poliţistul care ar fi trebuit să fie sacrificat (Affleck) decide să ia atitudine.

Glorie şi iubire
BAJIRAO este unul dintre cele mai mari eroi necunoscuţi din istorie; un Maratha Peshwa care a rescris adevărata esenţă a iubirii şi şi-a apărat fără teamă regatul, purtând peste 47 de războaie lungi.  E o poveste de dragoste ce nu poate fi uitată şi care, de-a lungul secolelor, a inspirat naţiunea.

Aventuri în Pattaya
Franky şi Krimo visează să evadeze din monotonia cartierului lor, pentru a pleca într-o călătorie în celebra şi sulfuroasa staţiune balneară thailandeză, Pattaya. Pentru a putea ajunge acolo cu cele mai mici costuri, celor doi amici le-a venit ideea năstruşnică de a-l înscrie, fără ştirea lui, pe piticul din cartierul lor, la campionatul mondial de box thailandez al Piticilor.

Fiul lui Saul
Filmu, recent câştigător al Premiului Oscar 2016 la categoria ,,Cel mai bun film străin”, spune povestea lui Saul Ausländer (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau.