Premierele săptămânii 26 februarie – 3 martie în cinema: Butler e zeu, plus 2 filme de Oscar

De: Nicoleta Nicolae / 25.02.2016, 15:24
Premierele săptămânii 26 februarie - 3 martie în cinema: Butler e zeu, plus 2 filme de Oscar
Weekendul acesta, pe marile ecrane din România debutează un film fantastic cu Gerard Butler, o dramă cu multe nominalizări la Oscar, un western cu Natalia Portman, dar şi o comedie neagră islandeză.


Spotlight

„Spotlight” se numără şi printre peliculele nominalizate la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar din acest an. Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, „Spotlight” prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.

Zeii Egiptului

Soarta omenirii stă în mâinile unui erou neaşteptat – Bek, un hoţ legendar, dar muritor de rând. Bek formează o alianţă cu puternicul zeu Horus împotriva unui alt zeu, Set, nemilosul stăpân al întunericului, care a uzurpat tronul Egiptului şi a adus haos şi conflict regatului cândva prosper şi paşnic. Confruntarea îi va obliga pe toţi să îşi testeze curajul şi cât de mult sunt dispuşi să sacrifice pentru a ieşi învingători la final.

Carol

În New York-ul anilor 1950, Therese Belivet, o vânzătoare de la un magazin care visează la o viaţă mai bună, se îndrăgosteşte de o femeie mai în vârstă, căsătorită – Carol Aird.

Legea pieţei

La 51 de ani, după aproape doi ani de şomaj, Thierry îşi găseşte un nou loc de muncă: supraveghetor la un hipermarket. Însă aici se trezeşte pus în faţa unei dileme morale. Poate accepta orice compromis impus de şefii săi, doar ca să-şi păstreze nou job obţinut cu greu?

Jane: Lupta pentru supravieţuire

Jane Hammond şi-a creat o viaţă pe câmpiile aspre din vest, alături de soţul ei, Bill „Ham” Hammond, şi fetiţa lor. Când Ham ajunge acasă ciuruit de gloanţe după o confruntare cu necruţătorul John Bishop şi banda sa, ea ştie că nelegiuiţii nu se vor opri decât după ce i-au ucis familia. Disperată, Jane îi cere ajutorul lui Dan Frost, un bărbat din trecutul ei. Bântuită de amintiri, trecutul lui Jane se întâlneşte cu prezentul într-o bătălie asiduă pentru supravieţuire.

Despre oameni şi oi

Într-o vale izolată din Islanda, Gummi şi Kiddi trăiesc unul lângă celălalt, împărţind o turmă de oi de rasă pură, considerată una dintre cele mai bune din ţară. Cei doi sunt premiaţi constant pentru berbecii lor. Cu toate că împart pământul şi stilul de viaţă, fraţii nu şi-au mai vorbit de patru decenii. Atunci când o boală incurabilă (scrapie – o afecţiune a sistemului nervos) infectează turma lui Kiddi, toată valea devine ameninţată iar autorităţile decid să eutanasieze animalele pentru a opri răspândirea. Însă fraţii nu pot accepta asta aşa că luptă, Kiddi cu puşca, Gummi cu mintea, să îşi salveze animalele. 

La capătul lumii

1892, Sankt Petersburg. Saşa, o tânără din aristocraţia rusă, este fascinată de când se ştie de aventurile bunicului ei, un renumit explorator care a construit o corabie magnifică, dar care nu s-a întors niciodată din ultima sa expediţie la Polul Nord. Presată de părinţi să se mărite, Saşa fuge de acasă şi se îndreaptă spre Marele Nord, pe urmele bunicului, pentru a găsi faimoasa corabie.