Premierele săptămânii în cinema – Când aţi minţit ultima oară?

De: Cătălina Matei / 13.11.2014, 15:33
Premierele săptămânii în cinema – Când aţi minţit ultima oară?
Se spune că o minciună bună, spusă la momentul oportun, poate salva vieţi, iar Reese Whiterspoon ştie cel mai bine cum stau lucrurile! Actriţa revine pe marile ecrane într-o nouă dramă – “O minicună necesară”, ce se anunţă a fi un succes de box office. Iată şi ce alte filme mai au premiera în acest weekend în cinematografele din România.

Eliza Graves

Când  Edward (Jim Sturgess) soseşte la azilul Stonehearst pentru a se angaja ca doctor-asistent, tânărul medic este întâmpinat cu căldură de către doctorul Lamb (Ben Kinglsey), administratorul aziului, şi de echipa sa, care este compusă, printre alţii, din Finn (David Thewlis) şi o fascinantă femeie, cu numele de Eliza Graves (Kate Beckinsale). Edward este intrigat de metodele moderne ale lui Lamb până în momentul când o serie de evenimente neobişnuite îl vor conduce la o descoperire macabră, care va ridica vălul de pe utopia lui Lamb, relevând faptul că nimeni nu este cine sau ce pare a fi.

Titlul original: Eliza Graves. Regia: Brad Anderson. Cu: Kate Beckinsale, Jim Sturgess, Ben Kingsley, Michael Caine. Distribuit in Romania de InterComFilm Distribution

 

Magie în lumina lunii

 Magicianul chinez Wei Ling Soo se bucură de o mare popularitate pe scenele lumii, dar puţini ştiu că el este doar un personaj interpretat de arogantul Stanley Crowford (Colin Firth), un britanic scorţos cu o părere excelentă despre sine. Cu un dinte împotriva escrocilor din lumea spiritismului, Stanley acceptă o „misiune” pe Coasta de Azur, unde ajunge la reşedinţa familiei Catledge pentru a o deconspira pe clarvăzătoarea Sophie (Emma Stone). Doar că magia sudului Franţei, frumuseţea lui Sophie şi bănuiala că poate tânăra nu este o impostoare îl vor face pe Stanley să-şi schimbe punctul de vedere asupra situaţiei.

Titlul original: Magic in the Moonlight. Regia: Woody Allen. Cu: Colin Firth, Emma Stone. Distribuit în România de Freeman Entertainment

 

Northmen. Saga vikingilor

Un grup de războinici vikingi este părăsit pe un teritoriu inamic după ce nava li se scufundă din cauza unei teribile furtuni. Eroii au o singură şansă, retragerea într-o aşezare a semenilor lor, Danelag, doar că drumul spre aceasta trece printr-o regiune necunoscută. Călătoria lor se va transforma într-o cursă pe viaţă şi pe moarte, căci un duşman de moarte îşi va trimite cei mai viteji soldaţi pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de ameninţarea vikingă. Siguri că o confruntare faţă în faţă nu are sorţi de izbândă, vikingii trebuie să-şi regândească strategia pentru a scăpa de pericol…

Titlul original: Northmen: A Viking Saga. Regia: Claudio Fäh. Cu: Tom Hopper, Ryan Kwanten, Ken Duken, Ed Skrein, Anatole Taubman, Charlie Murphy. Distribuit în România deRo Image 2000, Prorom

 

Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?

Claude şi Marie Verneuil, aparţinând marii burghezii catolice de provincie, sunt nişte părinţi mai degrabă de „modă veche”. Însă s-au străduit întotdeauna să fie deschişi. Pilulele s-au dovedit, însă, greu de înghiţit atunci când prima dintre fiicele lor s-a căsătorit cu un musulman, a doua cu un evreu şi cea de-a treia cu un chinez. Speranţele lor de o vedea, în sfârşit, pe una dintre ele căsătorindu-se la  biserică s-au canalizat, aşadar, pe mezina, care, aleluia, tocmai a întâlnit un bun catolic.

Titlul original:  Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? Regia: Philippe de Chauveron. Cu: Noom Diawara, Julia Piaton, Frédéric Chau, Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan. Distribuit în România de Odeon Cineplex

 

O minciună necesară

Mamere şi Theo sunt fiii conducătorului unui sat din sudul Sudanului. Când miliţiile din nord le atacă satul, distrugându-le casele şi omorându-le părinţii, fiul cel mare, Theo, este obligat să-şi asume rolul de lider. El va conduce spre libertate grupul de copii, supravieţuitori ai masacrului, printre care se afla şi sora sa, Abital. Dar ţinuturile ostile prin care vor trece le vor pune din nou viaţa în pericol.

Pe drumul plin de peripeţii, către tabăra de refugiaţi Kakuma, din Kenya, ei se întâlnesc cu alţi copii fugari, legând o prietenie strânsă cu Jeremiah, care, la 13 ani, este deja pornit pe calea credinţei şi cu Paul, ale cărui calităţi devin esenţiale în lupta lor pentru supravieţuire. 

După 13 ani, copiilor, care au devenit între timp adulţi, li se va oferi şansa de a părăsi tabăra şi de a se stabili în America. Când sosesc în Kansas City, Missouri, ei sunt întâmpinaţi de Carrie Davis (Witherspoon), o consilieră a agenţiei pentru forţa de muncă, care trebuia să-i ajute să-şi găsească o slujbă—lucru de loc uşor, dacă ne gândim că întrerupătorul electric sau telefonul erau noutăţi absolute pentru ei. 

Deşi Carrie s-a ferit întotdeauna de implicarea emoţională, aceşti refugiaţi, care trebuie să se acomodeze în primul rând cu secolul XXI pentru a-şi reface vieţile distruse, au o nevoie disperată de ajutor şi afecţiune. Astfel, Carrie e nevoită să se implice în explorarea acestui teritoriu virgin, apelând la ajutorul şefului ei, Jack (Corey Stoll).

Împreună, aceşti rătăciţi ai sorţii şi aceşti străini, reuşesc să găsească atât partea distractivă a diferenţelor culturale cât şi partea dureroasă dar şi dătătoare de speranţă a vieţii din America.

Titlul original: The Good Lie. Regia: Philippe Falardeau. Cu: Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany. Distribuit în România de InterComFilm Distribution