Premierele săptămânii în cinema: Charlize Theron şi Tudor Chirilă

De: Nicoleta Nicolae / 14.05.2015, 13:28
Premierele săptămânii în cinema: Charlize Theron şi Tudor Chirilă
Weekend-ul acesta, pe marile noastre ecrane, debutează două filme româneşti, dar şi cea mai recentă peliculă din franciza "Mad Max".

Mad Max: Drumul furiei
Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă să călătorească de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ avere.

Coconut, micul dragon
Coconut, un dragon de foc mititel, este însărcinat să păzească iarba de foc care îi conferă neamului său un dar unic, acela de a sufla flăcări, dar se trezeşte că cineva a furat-o de sub nasul lui. Prin urmare, Coconut se hotărăşte să pornească în căutarea ierbii focului şi îşi uneşte forţele cu Oscar, dragonul mâncăcios, şi Matilda, un porcuşor ţepos.

Live

Lungmetrajul  “Live”  spune  povestea  Emei,  interpretată  de  Rodica  Lazăr,  o  prezentatoare  TV  de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii. Succesul ei depinde de rating, iar Ema e dispusă să îşi pună la bătaie sănătatea, dar şi toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri oaduce  însă  în  mijlocul  unui  scandal  de  proporţii  care  îi  va  schimba  dramatic  viaţa. 

Doar cu buletinul la Paris
Regizorul filmelor „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ticăloşii” sau „Cei care plătesc cu viaţa” revine cu o nouă producţie despre România actuală, despre resemnare, speranţă şi haz de necaz. Şerban Marinescu a realizat o satiră la adresa societăţii româneşti, ţesută în jurul unui profesor modest de limba franceză, care toata viaţa a visat să vadă Parisul.