Premierele săptămânii în cinema – Extratereştii iau cu asalt marile ecrane!

De: Cătălina Matei / 08.08.2014, 07:00
Premierele săptămânii în cinema – Extratereştii iau cu asalt marile ecrane!
Cu siguranţă am putea spune despre 8 august că este Ziua Extratereştrilor, cel puţin în cinematografele din România, unde vor rula animaţia “Cum să evadezi de pe Pământ“ şi SF-ul plin de acţiune şi suspans “Gardienii galaxiei”, în ambele producţii apărând tot felul de fiinţe nepământene.

Cum să evadezi de pe Pământ

Pe planeta Baab, Sorch Supernova (Brendan Fraser), astronaut, este un erou naţional pentru populaţia de extratereştri cu chip albastru. Maestru al misiunilor spectaculoase de salvare, Scorch reuşeşte să facă fapte de un curaj nemaivăzut cu ajutorul tăcut al fratelui său tocilar, Gary (Rob Corddry), şef peste controlul misiunilor de la BASA. Când şefa cea mare de la BASA, Lena (Jessica Alba), o femeie care nu-şi pierde timpul cu prostii, îi informează pe cei doi fraţi că s-a primit un SOS de pe o planetă faimos de periculoasă, Scorch nu ia în seamă avertizările lui Gary şi porneşte de îndată într-o nouă misiune care se anunţă palpitantă. Dar când Scorch realizează că este prins mişeleşte în capcana întinsă de diabolicul Shanker (William Shatner), e rândul pirpiriului Gary, care urăşte confruntările, să execute misiunea de salvare. Pentru că miza interplanetară creşte astronomic, Gary e lăsat singur să-şi salveze fratele, dar şi planeta, şi pe soţia lui iubită, Kira (Sarah Jessica Parker), precum şi pe fiul lor, Kip, mereu dornic de aventuri noi.

Titlul original: Escape from Planet Earth. Regia: Cal Brunker. Cu: Brendan Fraser, Rob Corddry, Jessica Alba, William Shatner, Sarah Jessica Parker. Distribuit de Ro Image 2000.

 

Gardienii galaxiei

Studiourile Marvel lansează o echipă nouă, Gardienii galaxiei! Aceasta lărgeşte universul Marvel până în adâncurile cosmosului, unde aventurierul Peter Quill se trezeşte ţinta unei periculoase urmăriri după ce fură un glob cu puteri misterioase. Încercarea de a dejuca planurile lui Ronan, un villain ce ameninţă soarta întregului univers, îl face pe Peter să formeze o echipă cu invincibilul Drax Distrugătorul, cu mortala Gamora, cu Groot, un umanoid cu formă de copac, şi cu ratonul Rocket. Dar când Peter descoperă adevărata putere a globului şi posibila ameninţare pe care acesta o reprezintă la adresa galaxiei este clar că urmează o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a salva lumea aşa cum o ştim.

Titlul original: Guardians of the Galaxy. Regia: James Gunn. Cu: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel. Distribuit de Forum Film România.