Premierele săptămânii în cinema – Se râde… cu sufletul la gură!

De: Cătălina Matei / 23.10.2014, 15:38
Premierele săptămânii în cinema – Se râde… cu sufletul la gură!
Aglomeraţie mare de premiere la acest sfârşit de săptămână: comedii, acţiune, dramă, suspans, SF. Cinematografele din România vă aşteaptă din 24 octombrie cu şase premiere de excepţie, mai ales că una dintre ele este o producţie autohtonă (“Cuscrii”), iar în altele (“Serena” şi "Furia: Eroii anonimi") joacă româncele Ana Ularu şi Anamaria Marinca.

Automata

După mai mult de cincizeci de ani, planeta Pământ se află într-o perioadă de deşertificare alarmantă. Omenirea se străduieşte să supravieţuiască pe măsură ce mediul înconjurător se deteriorează tot mai mult, iar rasa umană îşi începe regresia. Pe marginea prăpastiei, între viaţă şi moarte, tehnologia combate incertitudinea şi temerile, creând primul android quantic, Automata Pilgrim 7000. Proiectat ca să aducă sprijin societăţii, robotul arată ce înseamnă să coexişti într-o lume predefinită de natura umană.

Decăderea civilizaţiei se suprapune în mod bizar cu dezvoltarea ROC, o corporaţie care dirijează şi dezvoltă inteligenţa roboţilor. În ciuda extincţiei omenirii, compania a creat protocoale de securitate care asigură menţinerea controlului oamenilor asupra populaţiei robotice. Pe măsură ce agentul de asigurări al ROC, Jacq Vaucan (Antonio Banderas) investighează cazuri şi reclamaţii privind evadarea unor androizi, el începe să descopere cine se află în spatele Automata Pilgrim 7000. Suspiciunea lui Jacq sporeşte misterul – iar el descoperă un adevăr cu mult mai complex şi profund decât orice model de robot.

Scenograful/regizorul Gabe Ibáñez spune o poveste care şterge liniile de demarcaţie dintre science fiction şi realitate. Ibáñez oferă publicului o nouă perspectivă asupra teoriei evoluţiei, arătând care ar putea fi viaţa omenirii într-un viitor nu prea îndepărtat. Avându-i ca interpreţi pe Antonio Banderas, Birgitte Hjort Sørensen, Melanie Griffith, Dylan McDermott şi Robert Forster, „Autómata” este un film noir ştiinţifico-fantastic, care explorează complicaţiile şi pericolele potenţiale create de combinaţia dintre inteligenţa umană şi maşină.

Titlul original: Autómata.Regia: Gabe Ibáñez. Cu: Melanie Griffith, Antonio Banderas. Distribuit în România de InterComFilm Distribution

 

Cuscrii

Ionuţ şi Mariana se vor căsători curând. E timpul ca familiile lor să se întâlnească şi să pună la cale fericitul eveniment. Cuscrii par să se înţeleagă perfect: îi uneşte pasiunea pentru telenovele, lux, muzica românească a anilor ’80 şi ţuica. Mai ales ţuica. Pe măsură ce sticlele se golesc, neînţelegerile încep să apară. Trei cupluri, trei viziuni asupra nunţii: fast şi opulenţă (cu porumbei albi, Holograf şi Fuego), nuntă tradiţională (cu lăutari şi cort), sau una tinerească? Opţiuni diferite, tabere diferite. Nimeni nu cedează. Mai mult, cei doi cuscri îşi amintesc că s-au mai întâlnit odată, acum 25 de ani. Erau în tabere diferite. Acum, ca prin minune, viaţa i-a adus din nou faţă în faţă. Urmează Marea Confruntare. E nevoie de o minune ca această nuntă să mai aibă loc…

Titlul original: Cuscrii. Regia: Radu Potcoavă. Cu: Paul Ipate, Ioana Blaj, Mircea Diaconu, Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea. Distribuit în România de InterComFilm Distribution .

 

Off… Engleza asta!

Bani, celebritate şi cunoaşterea limbii engleze. Aceşti trei factori au un rol foarte important pentru imaginea fiecărui om în societate.

English Vinglish este povestea unei femei care nu ştie limba engleză şi pe care familia şi societatea o fac să se simtă nesigură. Filmul prezintă transformarea emoţionantă a lui Shashi. Circumstanţele o fac pe aceasta să depăşească nesiguranţa, să înveţe limba şi să dea lumii o lecţie despre cum poţi deveni un om sigur pe tine şi o femeie încrezătoare.

Filmul a fost filmat în mare parte la New York şi surprinde lupta pe care o dau majoritatea oamenilor care sunt nevoiţi să înveţe limba engleză. Amuzant, emoţionant, sensibil, filmul acesta marchează revenirea celei mai mari vedete feminine din India… Sridevi.

Titlul original: English Vinglish. Regia: Gauri Shinde. Cu: Sridevi, Rajeev Ravindranathan, Mehdi Nebbou, Adil Hussain. Distribuit in Romania de BML Movie Entertainment .

 

Furia: Eroi anonimi

Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenţiei este Wardaddy (Brad Pitt), un sergent american cu mare experienţă în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tank Sherman supranumit Fury şi pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigaşă care ar trebui să dea ultima lovitură forţelor armate ale Germaniei naziste.

Titlul original: Fury. Regia: David Ayer. Cu: Shia LaBeouf, Michael Peña, Logan Lerman, Jon Bernthal, Brad Pitt. Distribuit în România de Freeman Entertainment.

 

 Serena

În timpul Marii Depresii, George Pemberton (Bradley Cooper) se instalează împreună cu soţia sa, Serena (Jennifer Lawrence), în Carolina de Nord pentru a dezvolta o fabrică de prelucrarea a lemnului pentru construcţii. Deşi străină în această regiune deloc primitoare, Serena se impune rapid ca egală a bărbaţilor care conduc acel imperiu forestier. Descoperă, însă, că soţul ei are un copil pe care l-a conceput cu câţiva ani în urmă în acea regiune cu o femeie simplă, Rachel (Ana Ularu), şi devine vulnerabilă şi sensibilă, dar, când află că ea nu va putea avea niciodată copii, fericirea mariajului lor se destramă definitiv. Din acel moment, singura sa dorinţă este aceea de a se răzbuna pe fiul nelegitim al lui George.

Titlul original: Serena. Regia: Susanne Bier. Cu: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Ana Ularu. Distribuit în România de Ro Image 2000, Programs4Media.

 

Aventură de două nopţi

Pentru Megan şi Alec, doi tineri newyorkezi de douăzeci şi ceva de ani, ceea ce ar fi trebuit să rămână o aventură de o noapte, fără implicaţii emoţionale, se transformă în dezastrul de a doua zi dimineaţa. Când întreg oraşul este paralizat de un viscol puternic, cei doi, rămaşi captivi în apartamentul înghesuit, brooklinez al lui Alec, sunt puşi în situaţia, oarecum forţată, de a se cunoaşte dincolo de convenţiile unei simple aventuri. Marcând debutul regizoral al lui Max Nicols, “O aventură de două nopţi” este o comedie erotico-romantică despre (re)găsirea iubirii în era digitală.

La câteva luni după absolvirea facultăţii , Megan este şomeră, fără iubit si fără niciun chef de-a ieşi din casă. Suferind din dragoste, în urma ruperii logodnei cu cel care urma să-i fie soţ, ea priveşte idilele virtuale cu destul de mult dezinteres. Dar întâlnirea întâmplătoare cu fostul ei prieten şi actuala lui parteneră, precum şi insistenţele colegei sale de cameră, Faiza, o vor determina pe Megan să-i dea o întâlnire “oarbă” lui Alec, un tip draguţ şi amuzant, pe care l-a cunoscut pe internet, autoinvitându-se la el acasă, pentru prima ei aventură de o noapte. A doua zi dimineaţa, într-o atmosferă de calamitate naturală, deloc romantică , tânăra încearcă discret să plece, dar descoperă că tot oraşul este paralizat de o cădere masivă de zăpadă, care nu dă semne că s-ar opri.

Neputând părăsi clădirea, Megan se adăposteşte cu stângăcie alături de Alec, şi el crispat. Nevoiţi să petreacă împreună încă o zi şi o noapte , prima lor conversaţie reală, faţă în faţă, oscilează între tachinare şi ciondăneală, pe masură ce chimia virtuală, apărută iniţial între ei, se reintensifică în plan real. Evaluându-şi reciproc IQ-ul erotic, cei doi conştientizează şansa unică de a trăi de fapt o lecţie de viaţă, care i-ar putea maturiza. Însă, exact în momentul în care ceva deosebit pare să se înfiripe între ei, Megan descoperă un secret şocant despre Alec, ceea ce ar putea pune punct relaţiei lor, încă înainte ca aceasta să fi depaşit uşa dormitorului.

Titlul original: Two Night Stand. Regia: Max Nichols. Cu: Miles Teller, Analeigh Tipton. Distribuit în România de PARLUX Entertainment.