Premierele săptămânii în cinema – suspans şi tensiune made in România!

De: Cătălina Matei / 10.10.2014, 10:18
Premierele săptămânii în cinema – suspans şi tensiune made in România!
De vreo câteva luni încoace, nu există sfârşit de săptămână fără vreo premieră românească. În acest weekend, puteţi vedea “Q.E.D.”, o dramă românească cu Florin Piersic jr. în rol principal, dar şi un thriller american, “Umblând printre morminte”, unde directorul de imagine este Mihai Mălaimare jr. Iată şi ce alte filme mai puteţi viziona din 10 octombrie, în premieră, pe marile ecrane din România.

Umblând printre morminte

Inspirat din seria de romane poliţiste scrise de Lawrence Block, filmul îl are pe Liam Neeson în rolul principal (“Non-Stop”, seria “Taken”). Acesta interpretează rolul lui Matt Scudder, un fost poliţist în cadrul poliţiei newyorkeze, care acum lucrează la limita legii, ca detectiv particular neautorizat.

Când Scudder acceptă fără tragere de inimă să-l ajute pe traficantul de heroină Kenny Kristo (Dan Stevens, cunoscut pentru rolul din serialul “Downton Abbey”) să-i prindă pe cei care i-au răpit şi apoi i-au ucis soţia cu brutalitate, detectivul află că nu este prima dată când aceştia comit o astfel de crimă… şi că nu va fi nici ultima. Estompând graniţa dintre bine şi rău, Scudder încearcă să-i prindă pe ucigaşi înainte ca aceştia să ucidă din nou, urmărindu-i pe străzile lăturalnice ale New Yorkului.

În thrillerul plin de suspans  îi mai puteţi vedea pe Boyd Holbrook (“Very Good Girls“), în rolul lui Peter Kristo, fratele lui Kenny, un dependent care încearcă să renunţe la droguri şi care i se alătură lui Scudder, în încercarea de a-i găsi pe criminali; pe David Harbour (“Quantum of Solace”), care interpretează rolul lui Ray şi pe Adam David Thompson (“Martha Marcy May Marlene”), în rolul lui Albert, doi criminali în serie, a căror abilitate de a se ascunde le permite să fie întotdeauna cu un pas înaintea poliţiştilor; de asemenea, îl mai puteţi vedea şi pe Brian “Astro” Bradley (“Earth to Echo”), în rolul lui TJ, un tânăr artist care-şi duce viaţa pe străzi şi care se împrieteneşte cu fostul poliţist.

În rolurile secundare, apar Sebastian Roché (“Beowulf”) – Yuri Landau, un rus traficant de droguri, care încearcă să-şi salveze fiica înainte de a deveni o victimă nevinovată, Mark Consuelos (serialul de televiziune “American Horror Story”), în rolul lui Reuben Quintana, care deţine informaţii cheie; şi Olafur Darri Olafsson (“Contraband”), în rolul lui James Loogan, un paznic al cimitirului, care pare să ştie îngrijorător de multe despre crimele care au zguduit oraşul.

Dirijat de producătorul Scott Frank, nominalizat la Premiile Oscar (scenarist/regizor pentru “The Lookout” şi scenarist pentru “Out of Sight”, “Minority Report”, “The Wolverine”), care a regizat filmul şi a adaptat romanul lui Block pentru marile ecrane, filmul “Umblând printre morminte” are o echipă de creaţie ai cărei membri au câştigat numeroase premii, precum directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. (“The Master”, “Tetro”), scenograful David Brisbin (“The Lookout”, “The Twilight Saga: New Moon”), editorul Jill Savitt (“The Lookout”, “Secret Window”) designerul de costume Betsy Heimann (“Pulp Fiction”, “Almost Famous”) şi compozitorul Carlos Rafael Rivera.

“Umblând printre morminte” este produs de Danny De Vito (“Erin Brockovich”, “Out of Sight”), de la Jersey Films, Michael Shamberg (“Contagion”, “Erin Brockovich”) şi Stacey Sher (“Django Unchained”, “Erin Brockovich”), de la Double Feature Films şi Tobin Armbrust (“Begin Again”, “Rush”), de la Exclusive Media şi Brian Oliver (“Black Swan”,”The Woman in Black”), de la Cross Creek Pictures. Filmul este finanţat şi produs de Exclusive Media şi Cross Creek Pictures.

Titlul original: A Walk Among the Tombstones. Regia: Scott Frank. Cu: Liam Neeson, Maurice Compte, Patrick McDade.Distribuit în România de InterComFilm Distribution.

 

 Q.E.D.

România, 1984. Decizia unui matematician de a publica o lucrare într-o revistă a unei universităţi americane, fără să ceară permisiunea autorităţilor comuniste, va declanşa un lanţ de evenimente care va schimba vieţile celor din jurul său. Până la urmă, nu există decizii fără consecinţe…

Titlul original: Q.E.D.. Regia: Andrei Gruzsniczki. Cu: Ofelia Popii, Florin Piersic Jr., Sorin Leoveanu. Distribuit în România de ICON production.

 

Nume de cod: Spionul de noiembrie

„Dragostea nu are loc în viaţa asta…” Supranumit The November Man, Peter Devereaux este un agent CIA ultra eficient, acum retras în liniştita Elveţie. Când trebuie să revină în acţiune pentru a o proteja pe Alice (Olga Kurylenko), un martor valoros, Devereaux descoperă că a devenit ţinta foştilor săi colegi. Convins că printre aceştia se află o cârtiţă şi că nu poate avea încredere în nimeni, agentul e gata de orice pentru a-şi termina misiunea şi descoperi sabotorul.

Titlul original: The November Man. Regia: Roger Donaldson. Cu: Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Luke Bracey. Distribuit în România de Freeman Entertainment .

 

Ce dacă

Wallace (Daniel Radcliffe) s-a lăsat de facultatea de medicină, dar problema sa cea mai mare este faptul că suferă de un romantism incurabil. Inima lui prea mare a fost sfâşiată de mai multe ori: de divorţul traumatizant al părinţilor, de fosta iubită care l-a înşelat. Şi-a promis că nu se mai implică, dar promisiunea devine istorie când o întâlneşte pe simpatica Chantry (Zoe Kazan). Din nefericire, aceasta este deja implicată într-o relaţie şi, deşi se atrag reciproc, cei doi tineri decid să rămână doar prieteni, numai că decizia se va dovedi foarte greu de respectat.

Titlul original: What If. Regia: Michael Dowse. Cu: Zoe Kazan, Megan Park, Daniel Radcliffe, Adam Driver. Distribuit în România de Independenţa Film.