Prinţesa Polonic a experimentat reţeta de brioşe cu spanac şi urzici

Redacția / 21.01.2015, 17:25
Prinţesa Polonic a experimentat reţeta de brioşe cu spanac şi urzici
Pricepută în bucătărie, Anca Rusu, alias Prinţesa Polonic, a acceptat provocarea colegei sale, Ela Crăciun, de a pune pe masă un preparat original care să includă cele mai sănătoase şi mai verzi ingrediente, precum spanacul şi urzicile. Aşa că a împărtăşit reţeta cu fanii săi!
 
“Ingrediente (pentru 12 brioşe) :
 
-230 g făină albă
-10 g praf de copt
-1 ou
-50 g unt topit
-150 g iaurt
-200 g de spanac şi urzici opărite
-50 g de praz tocat mărunt
-30 ml ulei de porumb
-sare de mare
-piper negru proaspăt râşnit
 
Foto: www.printesapolonic.ro
 
Primul pas este să încingeţi cuptorul la 180 de grade şi uleiul de porumb într-o tigaie. Căliţi prazul preţ de 1 minut, apoi adăugaţi urzicile şi spanacul pe care le-aţi opărit şi scurs bine înainte. Amestecaţi totul, asezonaţi cu sare şi piper, apoi luaţi tigaia de pe foc. Într-un bol combinaţi făina cernută cu praful de copt şi puţină sare, apoi turnaţi deasupra untul topit amestecat cu ou şi iaurt. Omogenizaţi cu o spatulă.
 
Foto: www.printesapolonic.ro
 
Foto: www.printesapolonic.ro
 
La final adăugaţi şi spanacul aromat cu praz şi urzici. Amestecaţi bine şi veţi obţine o consistenţă cremoasă. Pregătiţi o tavă şi împărţiţi compoziţia în mod egal între cele 12 cuiburi în care va creşte. Băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute şi gata! Bucuraţi-vă de cele mai vesele brioşe cu urzici şi spanac pe care le puteţi savura şi calde şi reci, la micul dejun sau la prânz, ca aperitiv sau garnitură”, a povestit Prinţesa Polonic pe blogul său.