Prinţul William, pe coperta unei reviste gay: „Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale”

De: Cătălina Matei / 17.06.2016, 15:36
Prinţul William, pe coperta unei reviste gay:
Pentru prima oara în istorie, un membru al Familiei Regale britanice, prinţul William, apare pe coperta unei publicaţii gay pentru care a acordat un interviu - "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale sau pentru oricare alt motiv", relatează attitude.co.uk.

În ziua de 12 mai, Alteţa Sa Regală Ducele de Cambridge a invitat, prin revista „Attitude”, membri ai comunităţii LGBT+ la Palatul Kensington, în scopul de a le asculta experienţele lor de hărţuire homofobă şi efectele psihice pe care le pot avea acest tip de agresiuni.

După ce s-a întâlnit cu cei nouă delegaţi, prinţul William a pozat pentru coperta revistei „Attitude”. Această copertă reprezintă prima dată când un membru al Fmiliei Regale este fotografiat pentru coperta unei publicaţii gay.

Bineînţeles, majoritatea persoanelor din comunitatea LGBT+ trăiesc fericiţi fără a avea acest tip de probleme, comentează editorii attitude.co.uk, adăugând că, totuşi, din păcate, statisticile arată că această comunitate continuă să sufere de probleme psihice din cauza existenţei încă a fenomenului de „bullying” (intimidare, terorizare, persecutare) asupra tinerilor gay, în şcoli.

Prinţul William s-a întâlnit cu persoane care i-au explicat cum acest fenomen de agresivitate a dus la scăderea stimei de sine, tentative de suicid, tulburări de alimentaţie, depresie, dependenţă de droguri şi inclusiv, într-un singur caz, moartea unui tânăr din cauza unei supradoze neintenţionate.

Citeşte continuarea articolului aici!