PRO TV a achiziţionat un nou format culinar savuros: Bake Off

De: Nicoleta Nicolae / 09.09.2015, 15:43
PRO TV a achiziţionat un nou format culinar savuros: Bake Off
PRO TV a achiziţionat de la BBC Worldwide licenţa de producţie a unui nou show culinar, cu rezultate remarcabile la nivel mondial.

Bake Off România, cu titlul original The Great Bake Off, este un format care se bucură de un succes răsunător pe piaţa din Marea Britanie, dar şi pe cea internaţională.

Varianta locală a show-ului, Bake Off România, va fi difuzată în primăvara anului 2016 şi va fi prezentată de Nicolle Stănese. Frumoasa prezentatoare ne va introduce în lumea fascinantă a cofetăriei şi patiseriei, fiind alături de cei 12 concurenţi în această competiţie culinară, care va stârni fantezia papilelor gustative ale telespectatorilor în căutarea celui mai desăvârşit cofetar amator din România. Concurenţii îşi vor demonstra talentul în arta cofetăriei, într-un decor de poveste, în faţa unui juriu format din experţi în domeniul cofetăriei şi patiseriei.

Ne bucurăm să consolidăm portofoliul PRO TV cu un nou show de mare anvergură, recunoscut la nivel internaţional. Potenţialul acestui format este dovedit, stabilind recorduri de audienţă şi reuşind să crească popularitatea acestui domeniu şi interesul pentru această frumoasă artă, cofetăria. Suntem încântaţi să adăugăm show-ul Bake Off lângă programele noastre de top, un format care vine în completarea binecunoscutului şi apreciatului MasterChef, oferind o competiţie unică, dominată atât de emoţie şi tensiune, cât şi de originalitate şi precizie.”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

Nick Percy, Vicepreşedinte şi Manger General CEE, BBC Worldwide, a declarat: “Mă bucur să văd că Bake Off îşi întinde aripile şi se descurcă atât de bine în toată lumea. Cofetăria este, în prezent, unul dintre cele mai puternice trenduri în domeniul culinar şi abia aşteptăm să colaborăm cu PRO TV pentru a crea varianta locală a acestui format, de care să se bucure publicul din România!”.

Câştigător al numeroase premii, formatul britanic aflat acum la al şaselea sezon are o audienţă medie de 10 milioane de telespectatori, cu un vârf de audienţă de 13.5 milioane de telespectatori la marea finală. Emisiunea a câştigat premiul BAFTA în 2010, 2012 şi 2013 şi este cel mai bine cotat program BBC One încă din 2010, excluzând emisiunile sportive.

BBC Worldwide a acordat licenţa de producţie a formatului în 20 de ţări, precum Africa de Sud, Franţa, Australia, Italia, Polonia, Belgia, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda, Finlanda, Ucraina şi Germania.