„Problemele financiare serioase” l-au împins pe Robin Williams la sinucidere?

Apropo.ro / 14.08.2014, 13:07
Surse din anturajul celebrului actor american Robin Williams, a cărui tragică dispariţie la vârsta de 63 de ani a luat prin surprindere întreaga lume, au dezvăluit faptul că vedeta s-a confruntat cu "probleme financiare serioase" în lunile care au precedat moartea sa.
Robin Williams s-a sinucis la 63 de ani. O sursă din anturajul actorului a dezvăluit pentru RadarOnline.com că starul, pe lângă lupta sa cu dependenţa de droguri şi alcool, i-ar fi spus unui prieten că avea „probleme financiare serioase” şi era îngrijorat de stabilitatea financiară a familiei sale, informează radaronline.com.
 
„Tot ce pot să vă spun este că au existat nişte probleme financiare grave. Evident, au existat şi alte probleme, iar Robin a părut destul de distant în timpul unei conversaţii telefonice. Robin este renumit pentru faptul că era generos cu prietenii şi cu familia sa pe vremea când era pe culmile succesului şi ar fi ajutat orice persoană care avea nevoie de ajutor”, a declarat o sursă.
 
Mai mult decât atât, actorul era nemulţumit pentru că a acceptat în ultima vreme şi roluri care nu-i făceau prea mare plăcere, doar pentru că avea nevoie de bani ca să-şi plătească facturile!
 
„A existat şi o anumită frustrare exprimată de Robin, nemulţumit că a trebuit să accepte roluri de televiziune şi în filme pe care nu voia să le joace, dar pe care a trebuit să le accepte, pentru că avea nevoie de bani”, a adăugat sursa, care a vorbit şi despre decizia lui Robin Williams de a filma o continuare a comediei „Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit/ Mrs. Doubtfire”.
 
„Continuările nu au fost niciodată pasiunea lui Robin şi nu era prea încântat de faptul că trebuia să joace din nou rolul din «Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit/ Mrs. Doubtfire» într-o continuare ale cărei filmări ar fi trebuit să înceapă spre sfârşitul anului”, a spus sursa respectivă..
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Recent, actorul a jucat în „Night at the Museum: Secret of the Tomb”, al treilea film din franciza „O noapte la muzeu”.
 
Într-un interviu acordat revistei Parade în 2013, starul american spunea că a acceptat rolul din serialul „The Crazy Ones”, produs de CBS, doar pentru faptul că avea nevoie de bani.
 
„Ideea de a avea un loc de muncă stabil este atrăgătoare. Există nişte facturi care trebuie plătite. Viaţa mea s-a micşorat, într-un fel pozitiv. Îmi vând ferma din Napa. Pur şi simplu, nu pot să mi-o mai permit”, a dezvăluit actorul, vorbind despre proprietatea sa Villa Sorriso, estimată la 35 milioane de dolari.
 
Deşi Robin Williams a avut una dintre cele mai durabile cariere de la Hollywood, divorţurile sale – de prima soţie Valerie Velardi – în 1988 – şi de cea de-a doua, Marsha Garces – în 2008 – i-au micşorat considerabil averea.
 
„Divorţul este costisitor. Obişnuiam să fac glume şi să spun că divorţului ar trebui să i se spună «toţi banii» («all the money»), dar i s-a spus până la urmă «alocaţie» («alimony»). Divorţul îţi smulge inima din piept prin mijlocul portofelului”, a declarat actorul în acelaşi interviu.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Potrivit Mediafax, actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Ulterior, Williams s-a internat într-o clinică specializată.