Prognoza meteo până în luna februarie 2014

Apropo.ro / 15.11.2013, 13:30
Prognoza meteo până în luna februarie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României valabilă pentru lunile decembrie 2013, ianuarie și februarie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DECEMBRIE

Regimul termic va fi apropiat de cel normal în vestul, sudul și sud-estul țării, iar în regiunile nordice, nord-estice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice.

vremea

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa peste media climatologică în centrul și sud-estul țării și apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni.

vremea

IANUARIE

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud și sud-est a țării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

vremea

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

vremea

FEBRUARIE

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării.

vremea

Cantitățile lunare de precipitații vor putea fi local excedentare în vestul și nord-vestul țării și apropiate de mediile climatologice în celelalte regiuni.

vremea

vremea