Programe speciale de Crăciun la TV Paprika

De: Mioara Tronaru / 14.12.2013, 08:00
Programe speciale de Crăciun la TV Paprika
S-a pregătit un Crăciun savuros la TV Paprika, printre invitaţi: Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Lorraine, Rachel Allen, Antonio Passarelli.

Aventuri delicioase cu Antonio Passarelli

14, 15, 21, 22 şi 28 decembrie, de la 16.35

În cadrul emisiunii, şarmantul Antonio apucă bicuul, suflă în trâmbiţa ciobanului şi mână turma de porci aşa cum îi stă bine unui român vero… Organizează petrecerea burlăciţelor, găteşte italieneşte pentru prieteni din ingredinte atent selecţionate, participă la Festivalul Vânătorii din Arad şi la faimoasa Sărbătoare a Castanelor din Baia Mare!

 

Ultimile pregătiri de Crăciun cu Lorraine

15.12.2013, ora 15:05

Lorraine Pascale creează un festin din mâncăruri gustoase de sezon, minunate cadouri comestibile, precum şi un uimitor tort de iarnă în timp ce se pregăteşte pentru o reuniune de familie. Lorraine vă arată cum să aduceţi propria voastră contribuţie pentru a mărunţi plăcinte şi găteşte o friptură de miel picantă , ca o alternativă pentru felurile de mâncare de la cină. Dar curcanul şi toate garniturile formează partea principală pentru masa de familie, aromate cu ierburi şi cu ingrediente speciale de iarnă.

 

Să gătim cu Gordon Ramsay – Ediţie de Crăciun

16.12.2013, ora 19:55

În acest an, este deja a doua oară că Gordon Ramsay ne oferă ajutor în crearea atmosferei festive, invitând spectatorii în casa sa familială în dimineaţa Crăciunului. Ne va împărtăşi sfaturi şi experienţa sa, arătând spectatorilor pas cu pas cum să prepare cel mai gustos meniu de Crăciun. În ultimii doi ani, numeroase familii s-au alăturat şi au urmărit fiecare mişcare a lui Gordon în timp ce prepara cina de Crăciun pentru familia sa. Au adunat ingredientele, au tăiat legumele, au pregătit aperitive delicioase şi curcan umplut împreună cu Gordon şi invitaţii săi, confirmând uşurinţa cu care festinul anual al lui Gordon poate fi realizat şi acasă. Crăciunul este un moment special când prietenii şi familia se întâlnesc, sărbătorind cu cele mai alese bucate, iar emisiunea Gordon Ramsay ne învaţă să gătim de Crăciun garantează că va fi cel mai gustos şi memorabil Crăciun vreodată. Şi după cum ştim, cele mai bune petreceri se termină în bucătărie.

 

Masa de Crăciun cu Jimmy

17.12.2013, ora 15:05

Avem senzaţia că cina de Crăciun fusese dintotdeauna aşa cum o cunoaştem, însă de fapt este o invenţie surprinzător de recentă. Jimmy Doherty încearcă să descopere originile istorice ale bucatelor de Crăciun şi evoluţia lor în era producţiei în masă. Jimmy a petrecut câteva luni crescând şi preparând propria masă de la zero – ca să afle dacă va avea gust mai bun decât curcanul modern şi alte gustări oferite de fermele şi fabricile care deservesc supermarketurile uriaşe. Reţeta lui Jimmy din 1845 pentru budinca de Crăciun, cu ornamente de argint şi din burtă de vită, este maturată timp de câteva luni înainte de servire, însă oare va avea gust mai bun decât budinca modernă, încălzită la cuptorul cu microunde? Oare îşi va putea cultiva propriile zarzavaturi cioturoase autohtone (cartofii, varza de Bruxelles, morcovii) în pofida atenţiei nedorite din partea numeroşilor dăunători, astfel încât să fie pe măsura echivalentelor lor spălate, clasificate şi uniformizate din supermarketuri? Cel mai bun prieten al lui Jimmy, Jamie Oliver, va decide care masă de Crăciun va fi declarată câştigătoare.

 

Cina uşoară de Crăciun a lui Nigel Slater

21.12.2013, ora 8:30

Pregătiţi-vă să vă simţiţi inspiraţi, Nigel Slater vă aduce câteva idei proaspete pentru perioada Crăciunului. Nigel îşi aminteşte cum, atunci când era copil, familia sa trebuia să facă provizii pentru a se descurca în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou deoarece toate magazinele erau închise. Astfel, Nigel reinventează câteva dintre reţetele lui favorite din copilărie folosind ceea ce rămâne după zilele de Crăciun şi le îmbină cu viziunea lui modernă. In a doua parte a emisiunii, Nigel pregăteşte provizii de mâncare pentru o săptămână întreagă folosind legume de sezon şi diferite produse care ne vor inspira să ȋncercăm ceva nou. Subestimate, simple, necomplicate, aşa sunt aceste feluri de mâncare care au un gust delicios şi sunt foarte uşor de preparat.

 

Chuckmas

22.12.2013, ora 10:00

Maestrul bucătar Chuck Huges a fost cam ocupat în ultimul timp… A deschis un nou restaurant, şi-a cumpărat prima casă împreună cu prietena lui şi în tot timpul acesta s-a ocupat şi de cariera lui în televiziune. Acum însă se confruntă cu o reală provocare – va trebui să fie gazda primei lui cine de Crăciun! În această emisiune specială plină de distracţii, Chuck se străduieşte să facă o sărbătoare de Crăciun cu totul şi cu totul deosebită. Ca de obicei, ţinteşte foarte sus. Vrea să creeze un meniu complet nou în care să includă reţetele lui clasice pentru familie, cu un strop din personalitatea sa, bineînţeles, plus câteva noi care să reprezinte tradiţiile familiei prietenei sale, Sabrina. Bineînţeles că nimeni nu poate găzdui o cina de Crăciun fără foarte multe ajutoare. Chuck face turul oraşului pentru a întâlni vechii lui furnizori, prietenii şi pe mama lui, Francine. Francine este de obicei gazdă pentru cina de Crăciun din familie, aşa că Chuck se va strădui să o impresioneze cu tot ceea ce poate. Plină de distracţii de vacanţă, mâncare bună şi familia în jurul mesei, aceasta este cina de Crăciun a lui Chuck. Acesta este Chuckmas!

 

Să economisim cu Jamie

25 Decembrie, de la ora 20:55

Jamie Oliver revine cu acest nou serial culinar superutil. Vrea să-i inspire pe oamenii din întreaga lume să mănânce mai bine şi să cheltuiască mai puţin pe alimente, oferindu-ne câteva reţete economice extrem de utile, dar cu adevărat delicioase. Jamie va dovedi că poţi avea o masă regească fără să dai faliment. Este ferm convins că, mai ales în perioadele mai grele, câteva trucuri inteligente în bucătărie pot contribui la reducerea costurilor, la sporirea voii bune şi la prepararea unor bucate aspectuoase cu gust fabulos. Serialul energizant de tip magazin, creat în atelierul culinar al lui Jamie, este plin de cele mai bune şi economice reţete care poartă semnătura lui Jamie, precum şi soluţii şi strategii prin care mesele noastre vor costa mai puţin fără compromis la capitolul gust… vorba lui Jamie: „cine n-ar vrea să mănânce mai bine pentru bani mai puţini?”