Punct şi de la capăt

Redacția / 20.11.2014, 13:55
Punct şi de la capăt

La un moment dat, scenaristul Keith Michaels (Hugh Grant) era regele lumii. Avea un Glob de Aur în palmares şi un film de mare succes semnat de el, o soţie frumoasă şi un fiu, precum şi resurse aparent inepuizabile de umor şi farmec sexy britanic. Dar asta era cu 15 ani în urmă. Acum, Keith e divorţat, se apropie de 50 de ani, nu a mai scris un film de succes nu mai ştie de când, şi e aproape falit.

Din fericire, agentul său are o slujbă pentru el, deşi departe de Hollywood. O universitate din nordul statului New York caută un scriitor rezident care să predea cursuri de scenaristică. Motivat de portofelul gol, Keith nu poate refuza oferta. Ajuns în bucolicul Binghampton, descoperă imediat că statutul său de vedetă nu a fost dat uitării, aşa că îi este chiar prea uşor să o seducă pe una din studentele lui, Karen (Bella Heathcote), iar ceilalţi colegi ai ei i se par pur şi simplu naivi şi simpluţi. Sperând să nu-l solicite decât la minumum efortul profesoral, Keith intră fără să vrea în conflict cu Mary Walden (Allison Janney), o profesoară sus plasată în ierarhie, o specialistă lipsită de umor în romanele lui Jane Austen. Noroc că se împrieteneşte fără probleme cu doi colegi excentrici care îi promit că-i arată ei cum merg treburile pe acolo, Jim (Chris Elliott) şi dr. Lerner (J.K. Simmons).

Atitudinea lui Keith începe să se schimbe din momentul în care o cunoaşte pe Holly (Marisa Tomei), o mamă singură care are două slujbe şi vrea să-şi ia şi diploma de facultate. Deşi Holly are un nou iubit, iar Keith nu prea se pricepe să-şi ascundă idila cu Karen, cei doi se apropie unul de celălalt pentru că amândoi au nevoie de o a doua şansă. Când unul dintre studenţii lui vine cu un scenariu despre care Keith îşi dă seama că îl va putea vinde la Hollywood, el vede asta doar ca pe o oportunitate să scape de profesorat şi să se întoarcă la viaţa dulce de dinainte.

Dar, în acelaşi timp, Keith ajunge să descopere că timpul petrecut ca profesor i-a dat această a doua şansă care i-a permis să devină un om mai bun, şi chiar se vede tentat să rămână acolo, măcar pentru a vedea unde îl va duce nou-descoperitul său talent, acela de profesor.

Distribuția:

  • Allison Janney
  • Marisa Tomei
  • Hugh Grant
  • J.K. Simmons
  • Bella Heathcote
  • Chris Elliott
Durata: 106 min
Anul: 2014