Putem trăi 500, 1000 sau chiar 5.000 de ani! Cum e posibil?

De: Cristiana Trifu / 28.03.2018, 15:32
Putem trăi 500, 1000 sau chiar 5.000 de ani! Cum e posibil?
Absolvent de Harrow şi şcolit în biomedicină la Cambridge, britanicul Aubrey de Grey crede cu tărie că nu există niciun motiv pentru care oamenii să nu trăiască până la 500, 1000 sau chiar 5000 de ani. Bineînţeles, aplicând „terapii” corespunzătoare.

Teoria lui de Grey are deja numeroşi susţinători şi nu oriunde, ci mai ales în Silicon Valley, enclava superbogaţilor din nordul Californiei, locul cu cea mai mare densitate de milionari de pe planetă, scrie Daily Mail.

Teoriile sale sunt finanţate de unele din cele mai sclipitoare minţi ale lumii. Larry Page şi Sergey Brin, fondatorii Google, Larry Ellison, de la Oracle, sunt câţiva dintre cei care plătesc cu regularitate cercetările gerontologice ale lui de Grey.

De Grey spune că fost preocupat încă din studenţie de găsirea elixirului tinereţii veşnice. ”Bătrâneţea este o boală pe care o putem vindeca. Am fost ridiculizat de nenumărate ori, dar, în cele din urmă, oamenii au ajuns să accepte şi chiar să-mi împărtăşească gândirea. Oricine a vrut să schime lumea a fost atacat. Gandhi a fost primul care a spus că ”, spune de Grey.


Potrivit tezei lui de Grey, îmbătrânirea poate fi oprită, chiar întoarsă din drum dacă organismul uman este tratat precum o maşină veche: componentele uzate trebuie înlocuite. Argumentul său forte ar fi că uzura celulară cauzează bătrâneţea, îmbolnăvirea şi, în final, moartea, motiv pentru care trebuie dezvoltate tehnologii care să repare şi să înlocuiască – la nivel celular – acele componente afectate ale organismului. Şi în felul acesta vom ajunge să trăim un număr foarte mare de ani.

”Oamenii vor continua să moară în accidente sau să se sinucidă, dar nu există motive serioase pentru care să nu începem să trăim, de azi, până la 500 sau chiar 1000 de ani. Pe măsura ce tehnologia avansează, creşte şi speranţa de viaţă”, conchide De Grey.