Quentin Tarantino şi „Django Unchained”

De: Cătălina Matei / 30.09.2014, 05:00
Quentin Tarantino şi „Django Unchained”

Povestea filmului a început în urmă cu zece ani, când regizorul şi scenaristul Quentin Tarantino a avut ideea personajului principal, Django. "Ideea iniţială a fost aceea a unui sclav care devine vânător de recompense. Imediat ce m-am apucat să scriu, imaginea lui Django s-a conturat. La început, el era doar un sclav dintr-o familie de sclavi - din generaţie în generaţie. Însă, pe măsură ce scriam, personajul îşi revela noi aspecte şi profunzimi", îşi aminteşte regizorul.

Deşi acţiunea are loc în Sud, Tarantino a fost de părere că povestea lui Django este foarte potrivită pentru un western. "Dintotdeauna mi-am dorit să fac un western, deoarece filmele de genul western-spaghetti-au fost preferatele mele", mărturiseşte acelaşi regizor. Pentru el, acestea reprezintă, în esenţă, înfruntarea între bine şi rău.

Numele "Django" este familiar fanilor genului. Cel care a interpretat pentru prima oară personajul cu acest nume a fost Franco Nero, în 1966.

"În Austria, de unde sunt eu, toate filmele de genul western-spaghetti aveau, în versiunea germană, numele în titlu, chiar dacă în film nu exista niciun personaj cu acest nume. Era un fel de cuvânt-cheie, care indica imediat despre ce gen de film e vorba", explică actorul Christoph Waltz.

Durata: 165 min