Radu Jude: Premiul pentru regie de la Berlin, o distincţie a întregii echipe a filmului „Aferim!”

De: Nicoleta Nicolae / 15.02.2015, 19:00
Radu Jude: Premiul pentru regie de la Berlin, o distincţie a întregii echipe a filmului
Radu Jude, care a câştigat, sâmbătă seară, Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Berlin, a declarat pentru MEDIAFAX că această distincţie aparţine întregii echipe care a lucrat "din greu, cu multă pasiune şi mult talent" la lungmetrajul "Aferim!".

„Premiul ar trebui să fie un semn în plus faţă de atâtea altele din ultimii ani că ceea ce numim cinematograf de artă, film de autor ar trebui sprijinit de instituţiile care pot susţine acest lucru în România: Centrul Naţional al Cinematografiei, Ministerul Culturii. Cred că este important ca cineaştii aflaţi la debut şi cineaştii tineri care se luptă să debuteze să aibă o şansă să-şi facă filme, în primul rând”, a declarat Radu Jude pentru MEDIAFAX, sâmbătă seară, după ceremonia de decernare a premiilor celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

De asemenea, Radu Jude a spus că Ursul de Argint obţinut la Festivalul Internaţional de la Berlin înseamnă o distribuire mai bună a lungmetrajului în România şi în străinătate, dar şi o şansă ca acesta să fie mult mai vizionat.