Radu Vâlcan: “Ţin foarte multe posturi pe parcursul anului!”

Apropo.ro / 11.04.2015, 12:00
Radu Vâlcan: “Ţin foarte multe posturi pe parcursul anului!”
Radu Vâlcan, prezentatorul reality show-ului „Temptation Island – Insula Iubirii”, care va fi difuzat în curând de Antena 1, se va bucura, alături de iubita lui, Adela Popescu, de un Paşte liniştit, la ţară. Radu va fi un răsfăţat, căci toate femeile din familie îi pregătesc numai bunătăţi.
– Radu, ce planuri pentru Sărbătorile de Paşte v-aţi făcut tu şi Adela? Unde mergeţi în vacanţă şi cum petreceţi?
 
Ca de obicei, mergem la ţară, ne întâlnim cu prietenii. Nimic ieşit din comun. 
 
 
– Ce îţi place cel mai mult la această sărbătoare şi ce îţi place să faci de Paşte?
 
Îmi place că lumea e mai liniştită, mai relaxată. Este o bună ocazie de a petrece mai mult timp cu cei apropiaţi, prieteni, familie, de a bea un pahar cu vin de ţară, de a mânca un cozonac natural. 
 
 
– Cum aştepţi Paştele în fiecare an?
 
Ca pe fiecare sărbătoare importantă. Sunt unele dintre cele mai frumoase zile din an şi încerc să profit cât mai mult de această perioadă. Sunt momente de linişte de care trebuie să te bucuri. 
 
 
– Ce anume găteşti special pentru Paşte şi care este recordul de ouă vopsite pentru această sărbătoare?
 
Sincer, nu gătesc, chiar dacă mă pasionează acest aspect. Avem atâtea femei în familie care abia aşteaptă să ne răsfeţe, astfel încât nu te poţi amesteca în treburile lor. 
 
 
– Ce-ţi place să mănânci cel mai mult de Paşte?
 
Pasca făcută de bunica mea.
 
 
Foto: Antena 1
 
 
– Ce preferi, drob de miel sau de porc?
 
Peşte la cuptor. 
 
 
– Pască sau cozonac?
 
Pască. 
 
 
– Dă-ne, te rog, cea mai bună reţeta pe care o faci de Paşte şi care îţi iese cel mai bine!
 
Cum nu gătesc de Paşte, rămân la reţeta mea preferată. Somon la cuptor în crustă de muştar (somon, mărar, usturoi, ulei de măsline, muştar Dijon, coriandru, cimbru, piper, toate după gust). 
 
 
– Ce tradiţii respecţi de Paşte?
 
Atmosfera pascală este una deosebită, motiv pentru care încerc să parcurg toţi paşii… tradiţionali. Asta nu înseamnă că reuşesc de fiecare dată, dar fac tot posibilul. 
 
 
– Obişnuieşti să ţii post? Te spovedeşti, te împărtăşeşti?
 
Am o dietă echilibrată, iar carne mănânc extrem de rar. În principiu, produsele de origine animală îşi găsesc când şi când locul în alimentaţia mea. Aş putea spune că ţin foarte multe posturi pe parcursul anului. 
 
 
– Ce amintiri ai din copilărie, legate de această sărbătoare?
 
Ca şi acum, pasca şi cozonacii făcuţi de bunica mea sunt punctul forte ce fac ca această sărbătoare să fie la înălţime. 
 
 
 
Dana Popa