Raluca Lăzăruţ: ”Am o relaţie care face mai mult decât zece căsnicii la un loc”

Redacția / 09.07.2012, 08:00
Raluca Lăzăruţ: ”Am o relaţie care face mai mult decât zece căsnicii la un loc”
A fost de 13 ori domnişoară de onoare, dar nici prin cap nu-i trece să îmbrace rochia de mireasă. Raluca are o relaţie cat ”zece câsnicii” şi multe alte proiecte noi despre care ne dă detalii imediat.

-Am înţeles că, mai nou, ai o pasiune pentru motoare?
E o pasiune, să zicem, împrumutată… când îţi petreci o mare parte din timpul liber în cuplu, există întotdeauna posibilitatea ca hobby-urile lui să devină şi hobby-urile tale. Cred că aşa s-a întâmplat şi în cazul nostru, pasiunea pentru motoare a fost molipsitoare. Am descoperit o plăcere aparte când vine vorba de mersul pe motocicletă, un sentiment de libertate totală. Şi mai e ceva ce-mi place foarte mult, că ai posibilitatea să interacţionezi într-un mod interesant cu natura, percepi altfel mirosurile din jurul tău, e o senzaţie tare faină, pe care n-ai cum s-o explici foarte bine, trebuie s-o încercaţi! Nu merg niciodată fără casca, mai precis fără casca mea personalizată. Dar nu se pune problema vreodată să renunţ la maşină în favoarea motorului, în primul rând pentru că vorbim de aproape 300 kg, pe care eu nu am puterea să le mănuiesc singură, e o motocicletă grea, puternică, de care ne bucurăm în clipele când vrem să facem o plimbare, să ne relaxam, nu poate niciodată să înlocuiască un scuter sau o maşină de oras, motorul e un prieten mai special…

– Te-ai mutat recent la Kanal D? Cum te simţi la pupitrul ştirilor?
Am avut de la început sentimentul că fac alegerea cea mai bună. Intr-un mod inexplicabil, am simţit ca acolo e locul meu. Instinctul nu m-a înşelat, mă simt mai satisfăcută profesional ca niciodată. Am simţit lipsa ştirilor. Da, pe mine ştirile m-au format de fapt, ca om de televiziune, m-au disciplinat şi m-au învăţat să transmit, să combin emoţia, concentrarea, firescul, naturaleţea, umanul, pentru a reuşi să intru în casele oamenilor cărora mă adresez. Mă regăsesc enorm în ceea ce fac acum, iar prietenii insistă că se vede că sunt fericită cu ceea ce fac. Jurnalul prânzului m-a primit cum se cuvine, iar eu o să încerc să mă ridic la înălţimea aşteptărilor lui!

Raluca Lazarut– Cum te înţelegi cu noii tăi colegi?
Cu riscul de a suna a stereotipie, am o echipă de zile mari, n-am crezut că o să am ocazia să lucrez cu aşa oameni minunaţi… Interesant e că, la numai o lună şi jumătate de la venirea mea, mă simt integrată perfect „în familie” cum îi spunem noi…

– Ştiu că te-ai implicat într-o nouă campanie. Despre ce este vorba?
Este vorba despre o campanie de informare şi de conştientizare, „Rămâi femeie. Spune NU histerectomiei”, se adresează femeilor şi îşi propune să prezinte o altă cale de a trata fibromul uterin, decât cea unanim acceptată, extirparea uterului, o operaţie cumplită, care lasă urme adânci nu doar la exterior, ci şi în interior. Peste 40% din femeile de peste 35 de ani au fibroame uterine, iar ceea ce m-a făcut să accept să mă implic în această campanie a fost cazul unei tinere de 19 ani, care a fost propusă pentru histerectomie, i s-a luat şansa de a fi mamă, de a se dezvolta corect şi frumos, de a avea o viaţă normală. Şansa ei a fost că a mai căutat o a doua opinie, a recurs la o intervenţie relativ nouă în ţara noastră, numită embolizare, iar acum îşi trăieşte viaţa ca oricare altă femeie… Ăsta e scopul pe care şi-l propune campania pe care o susţin, să ofere femeilor din România posibilitatea de a alege, de a fi informate despre sănătatea lor şi de a rămâne întregi fizic şi psihic. Site-ul www.ramaifemeie.ro le stă la dispoziţie femeilor care au nevoie de consiliere, de un sfat, de o opinie, de ajutor!

– Ai o relaţie stabilă. Te-ai certat vreodată cu iubitul tău, Tiberiu Irimia, din cauza geloziei?
Gelozia e un monstru creat din nesiguranţă, din lipsă de preocupare, din frustrare, din complexe şi sechele sentimentale… noi nu l-am cunoscut până acum.


– Cum ai defini relaţia voastră?

Mai mult decât zece căsnicii la un loc.

Raluca Lazarut– Ştiu că îţi plac copiii! Pe când unul al tău?
Ador copiii, e adevărat şi nu ştiu cum s-a întâmplat, dar sunt înconjurată de copii. Până îl fac pe al meu, sau mai bine zis, pe ai mei, pentru că îmi doresc trei, mă laud cu ai altora. Va veni şi vremea aceea, dar mi se pare un moment, parcă prea intim şi prea sfânt, ca să vorbesc de pe acum despre el…

– Ok, nu te gândeşti acum la o căsnicie, visezi la o rochie de mireasă pe care să o îmbraci cândva?
Nu mă văd mireasă, nu m-am visat niciodată în rochie de mireasă şi nunta nu mi se pare decât o tradiţie, pe care nu m-am hotărât încă, dacă vreau sau nu s-o urmez.. Cred într-altfel de jurăminte, în jurământul faptelor şi cred într-o iubire liberă, amuzantă, haioasă şi rebelă, nu în încorsetarea unei căsnicii tradiţionale. Iar dacă vreodată voi face pasul asta, voi alege să fac o petrecere de zile mari, cu toţi oamenii dragi în jurul meu, cu o rochie simplă, de seară, cu bucle lejere, cu un zâmbet sincer şi cu sentimentul că vreau să- mi petrec tot restul vieţii alături… de el.

Dana Popa