Raluca Zenga, mai sexy ca niciodată! Află-i secretul! – FOTO

De: Cătălina Matei / 09.01.2017, 11:33
Raluca Zenga, mai sexy ca niciodată! Află-i secretul! – FOTO
Mamica a doi copii, Raluca Zenga arata mai bine ca niciodata. Autoarea “Manualului Mamicii ZEN” ne prezinta propria strategie de detox pe care o pune in aplicare dupa sarbatori!

“Vreau sa va împărtăşesc in rândurile următoare „strategia” mea pentru a pasi cu dreptul in Anul Nou, după excesele de Sărbători. Este posibil sa suferim de „melancolia de ianuarie”, simţindu-ne somnolenţi, fără energie, in oglinda sa ne întâmpine un ten obosit, încărcat şi un stomac mai balonat ca de obicei! Iată cum combat eu aceasta stare negativă:

Mănânc salate cu rucola şi pătrunjel, stropite cu zeamă de lămâie sau oţet de mere, precum şi supe de legume/ciorbe cu multe verdeţuri proaspete, acrite cu borş natural. De curând am citit un studiu asupra verzisoarelor de Bruxelles: aceste mici si deseori ignorate legume au importante proprietăţi detoxifiante, anti-oxidante şi anti-inflamatoare, promovând eliminarea substanţelor cancerigene din organismul nostru. Aşa ca am început sa le consum mult mai des! Beau smoothie/sucuri verzi cu ţelina, sfecla roşie, menta şi Lime, in care amestec o lingurita de alge- Spirulina sau Chlorella; pe durata zilei ma hidratez cu ceai verde, bogat in antioxidanţi, sau ceaiuri din plante cu proprietăţi detoxifiante- seminţe de fenicul, ghimbir, coriandru, păpădie.

Renunţ pe perioada impusă de detox la alimentele cu gluten, si incerc sa reduc pe cat posibil consumul de zahăr, de lactate (in afara celor fermentate, precum chefirul) si la snacks-urile sărate care imi deschid mai mult apetitul la mâncare! Consum lapte de migdale, si lapte si ulei de cocos pentru proprietăţile nutritive. Cand poftesc ceva dulce aleg ciocolata neagră sau cateva linguriţe de miere de Manuka.

Imi acord câte douăzeci de minute pentru băi cu săruri de magneziu (Epsom), fac un masaj drenant, o sauna daca am ocazia, si revin la antrenamentele mele de 20-25 minute zilnic (high intensity interval training), yoga sau Pilates: este esenţial sa transpiram pentru a elimina toxinele! Orice forma de activitate fizica este binevenita.

Acupunctura: da, poate nu este o terapie la îndemâna precum celelalte tehnici, dar aceasta preţioasa metoda din medicina chinezeasca constituie un aliat important in detoxifierea si reechilibrarea organismului nostru. Acupunctura va optimiza efortul organelor de eliminare si va ajuta la vindecarea proceselor inflamatoare, in urma tratamentelor ne vom simţi mai uşori, re-energizati, si vom avea parte de un somn mai odihnitor si mai profund.

Si in final, un detox fizic nu poate fi complet fara un detox mental (nu degeaba „mens sana in corpore sano”): aşa ca la început de an sa lăsam emoţiile negative la o parte, auto-critica excesivă, sentimentele de inadecvare sau invidie cand începem sa ne comparam viaţa si realizările personale cu ceilalţi. Sa ne impunem o disciplina interioara aliniată promisiunii de a ne onora corespunzător corpul: fiind mai buni, mai toleranţi, mai deschişi. Hrana pentru trup, hrana pentru spirit!” – Raluca Zenga.