Raluca Zenga, vacanta intr-una din statiunile de lux ale Italiei

De: Nicoleta Nicolae / 07.08.2015, 09:00
Raluca Zenga, vacanta intr-una din statiunile de lux ale Italiei
Cu cateva saptamani inaintea lansarii cartii “Manualul Mamicii ZEN”, Raluca Zenga isi incarca bateriile alaturi de toata familia, pe una dintre cele mai frumoase plaje din Italia.

Cei doi soti si-au rezervat un sejur de neuitat in celebra statiune Forte dei Marmi, din Toscana, locul ideal  pentru o vacanta de neuitat in familie.

“Ne relaxam pe frumoasa plaja din Forte dei Marmi, jucandu-ne in valuri, plimbandu-ne cu bicicleta (pentru ca aici mai toata lumea se deplaseaza pedaland de colo colo!), mergand la Luna Park, facand cumparaturi in „mercatino” cu produse artizanale tipice sau in magazinele pitoresti din centrul statiunii”, spune Raluca Zenga.

In timpul sejurului, sotii Zenga si-au rezervat timp pentru relaxare si rasfat. Cat priveste obiectivele turistice din destinatia aleasa, ei bine, ele au fost bifate toate!

“Am „bifat” cateva din obiectivele esentiale din Toscana: turnul din Pisa, aflat in centrul a Piazza dei Miracoli, fortareata etrusca din Volterra si Domul, precum si orasul Lucca, faimoasa „citta d’arte”, cu fortareata sa medievala cu ziduri aproape intacte, frumoasele sale catedrale, la Torre dell’Orologio si palatul Pfanner”, continua Raluca.

La capitolul culinar, foarte important pentru familia Zenga, iata care au fost specialitatile incercate cu nesat de catre cei patru membri ai sai.

“Ne delectam cu fructe de mare, spaghete cu scoici, pizza cu pere si gorgonzola, precum si mult, mult „gelato”! Inghetata italiana e delicioasa, si copiii si-au facut in fiecare amiaza un ritual de a-si alege un con cu diferite gusturi! De frumusetea gradinilor mediteraneene, de mancarea delicioasa, cu pranzul trandav la plaja care se prelungeste pana la un racoritor „sorbetto”, un „affogato al caffe”(espresso cu inghetata de vanilie) si chiar un limoncello, de oamenii zambitori si prietenosi, cu acel spirit italian galant si jovial care anima orice conversatie”, incheie Raluca Zenga.