Ramona Bădescu: „Vreau să iubesc, nu să mă mărit!”

Apropo.ro / 11.08.2014, 14:54
Ramona Bădescu:
Are 45 de ani, 62 de kilograme şi un trup fără cusur. Ramona Bădescu debordează de energie şi aşteaptă cu nerăbdare să se îndrăgostească şi să devină mamă.
– Ramona, sigur ai 45 de ani?
 
 Vă înşelaţi şi mă jigniţi (râde)! Am 45 de ani şi jumătate!
 
– Mai faci baie acum cu lumina stinsă?
 
Nu, nu, nu! Cu lumânări! E lumina mult mai plăcută, mai caldă, mai senzuală şi mai pun şi parfum în cameră. Şi fac duş, nu fac baie! Baia se face în doi! (Râde)
 
– Să începem cu trucurile de întreţinere. Ce anume nu-ţi lipseşte niciodată din trusa de beauty?
 
Lucrul care nu-mi lipseşte niciodată din trusa de beauty este aţa dentară. N-am multe produse pe care le folosesc în trusa de machiaj. Nu-mi place fondul de ten, mai ales vara, pentru că tranpiră faţa, îţi astupă porii, mă fardez puţin, aplic un ruj, dar nu-mi place foarte mult ceea ce se pune pe deasupra unei feţe îngrijite. În schimb, mă îngrijesc foarte mult şi mă ocup de mine înainte de a pune machiajul.
 
Îmi place foarte mult tot ceea ce este natural şi din plante, tocmai de aceea când vin în România îmi fac cumpărăturile numai de la Plafar. Îmi plac toate esenţele şi toate lucrurile naturale, toate vitaminele. Eu iau întotdeauna dimineaţa spirulină, catină, depinde de perioade. Sunt lucruri care te ajută să îţi întreţii sănătatea minţii şi a organismului. În primul rând sănătatea minţii. După aceea, lucrez foarte mult la curăţarea tenului, la îngrijirea acestuia, să fie un ten curat, sănătos, fac foarte multe măşti cu miere. Aplic mierea pe faţă, după aceea încep să bat faţa şi o să observaţi că pe mână se va face o spumă mai închisă la culoare care atrage toate impurităţile din piele. Aplic foarte multe uleiuri de nucă de cocos presat la rece pe faţă, pe păr, pe corp, pe picioare, pe mâini, ulei de măsline când intru în saună. Îmi acopăr tot corpul cu ulei de măsline şi miere, când intru în saună. Ador remediile naturiste!
 
Foto: PR
 
– Când ai simţit nevoia să apelezi la injecţiile cu botox?  Ştiu că ai făcut botox la subraţ!
 
Botoxul la subraţ este un lucru pe care l-am aflat de la o prietenă de-a mea care mi-a spus că avea o problemă cu transpiraţia la subraţ şi m-am interesat. M-am dus la medicul meu din Italia şi mi-a spus că această procedură nu este periculoasă. În momentul în care faci botoxul la subraţ, el acţionează decât pe anumiţi centri nervoşi,cei care te fac să transpiri din cauza emoţiei. Când  îţi faci botoxul la subraţ nu înseamnă că te duci la sală şi nu mai transpiri, transpiri dar nu din cauza emoţiei. Eu mi-am făcut şi a durat 5-6 luni de zile, exact când am făcut emisiunea „Duminica în familie”. Era în perioada iernii. Chiar dacă era frig, transpiram de emoţie. Aşa că este un lucru interesant şi îi sfătuiesc pe cei care au probleme să-şi facă botox pentru a nu mai transpira la subraţ. Pentru mâini sunt anumite proceduri.
 
– Ce anume nu ţi-ai face niciodată în materie de chirurgie estetică? La ce nu ai umbla?
 
Mi-e foarte frică de liposucţie! Tehnic vorbind, nu e o problemă să-ţi scoată surplusul de grăsime din organism. Corpul este frumos să fie tonic, chiar dacă este puţin mai „plin”. Atunci când eşti slabă şi curge pielea de pe tine e groaznic, aşa că eu consider că e mult mai bine să te chinui mai mult la sală, să transpiri şi să-ţi fie mai greu să faci efort, sa te mobilizezi,  iar după aceea când te uiţi în oglindă să pui mâna pe o piele mai tonică, mai fermă şi frumoasă. 
 
– Ai o anumită parte a corpului la care ai vrea să modifici ceva?
 
Trebuie să lucrez foarte mult la picioare, pentru că sunt înaltă, am un metru şi 20 lungimea picioarelor, sunt şi o Săgetătoare, am gleznele foarte subţiri. Aşa că trebuie…Picioarele având muşchii foarte lungi, trebuie lucraţi pentru că altfel te lasă genunchii, mai am şi-o vârstă…(râde)
 
Foto:PR
 
– Câte kilograme ai acum? 
 
62! Cam asta a fost greutatea mea dintotdeauna, 62 de kilograme. Am mai şi slăbit, dar am avut o perioadă în care ajunsesem la 70 de kilograme. 
 
– În ultima vreme vii destul de des în România, cam o dată pe lună. Cât de mult îţi place aici şi ce anume pregăteşti?
 
Vin în ţară chiar de 2 ori pe lună. Este absolut fundamental să mă întorc acasă. Este locul de unde eu îmi trag toată seva mea,  puterea mea, toată forţa mea. Este ţara în care m-am născut şi care îmi dă acea originalitate a sufletului pe care cred că o am, acea putere de a spune nu când ar trebui să spun da, acea putere de a învăţa să fiu singură când sunt înconjurată de multe persoane, acea putere de a mă uita în mine însămi şi a mă suporta sau a mă preţui. Îmi este absolut necesar sa mă întorc acasă, dar mă întorc ca să am de unde să plec.
 
– Pregăteşti un nou single dar şi o colaborare cu producătorul lui Celine Dion. Te-ai întâlnit recent şi cu Craig David…
 
Pe Craig David l-am văzut la Baku, în Azerbaijan. L-am cunoscvut cu ocazia unui eveniment care a avut loc acolo. Craig David ar vrea să vină în România, nu a fost niciodată în turneu la Bucureşti. Este un artist deosebit, i-am cântat o melodie de-a mea, o compoziţie proprie, “ Amore dove sei? Ti cerco dentro gli occhi miei!”, o piesă la care aş vrea să fac un featuring. Acum pot spune că am înregistrat o piesă cu Phelipe, un featuring nou, o melodie în engleză, o surpriză şi pentru mine. Cu Humberto Gatica, producătorul lui Celine Dion, lucrăm la un nou album, pe care aş vrea să-l fac pentru anul viitor, cu piese de pasiune aşa cum se numeşte şi spectacolul meu muzical cu care în momentul acesta sunt în turneu în Italia, cu trupa mea de băieţi din Napoli, „Pasiune”. Aşa că va fi un disc tot legat de pasiune, pe care îl vom lucra la Los Angeles, în America, acolo unde voi pleca la sfârşitul acestei luni.
 
Foto: PR
 
– Unde te simţi cel mai bine în Bucureşti? Care este locul care-ţi place cel mai mult?
 
La Bucureşti mă simt  bine oriunde, atunci când sunt cu prietenii mei. La restaurant mă simt bine, acolo unde mănânc lucrurile tradiţionale, cele care-mi lipsesc foarte mult.
 
– Cum e viaţa ta sentimentală acum. Eşti împlinită, fericită?
 
Întrebare de baraj. (râde) Nu, în momentul acesta sunt “La Donna e’ Mobile”. Sunt o persoană liberă, ca întotdeauna! Nu reuşesc să fiu “prinsă” pentru că libertatea mea este mai presus decât toate. Mă dedic meseriei mele, prieteniilor mele, dar din păcate – la urma urmei – nu ştiu cum se face, dar orice bărbat devine gelos, posesiv, mă ţine în casă, stai aici, nu mai pleca, îţi ofer orice, dar nu este ceea ce eu mi-am dorit de la viaţă!
 
– Ai avut numai iubiţi italieni, după cum ai spus! Ce ar trebui să facă totuşi un bărbat de la noi din ţară, un român, ca să te cucerească?
 
Să mă surprindă! Trăind de 25 de ani în Italia, mi s-a întâmplat, normal, să am relaţii numai cu bărbaţi din Italia. Dar nu m-aş opune şi nu aş exclude o relaţie cu un român. Nu-i cer paşaportul bărbatului, atunci când îl cunosc, îi cer doar „paşaportul inimii” şi al nebuniilor. Îmi place ca cineva să facă în aşa fel încât să-mi atragă atenţia, pentru că eu nu mă opresc, nu-mi place să mă uit după ei. Cu cât un bărbat este mai căutat şi mai dorit, cu atât eu nu mă uit la el şi plec. Nu ştiu ce ar trebui să facă un bărbat. Ar trebui să mă ia de mână, să spună „Eşti a mea!”!
 
– Te laşi greu cucerită?
 
Mă las foarte greu! Şi cucerită şi iubită şi dorită! Plec! Cu cât cineva mă doreşte mai mult, cu atâta îmi doresc să scap!
 
 
Foto: PR 
 
– Dar tu cum cucereşti?
 
Cu un piure fantastic! (râde) „Prendo l’uomo per la golla!”. Îmi place să cuceresc bărbaţii la o masă bună, seducătoare, care să te îmbie, să te farmece…Recent, am făcut o probă. Am pregătit în Italia, la o masă, spaghete cu petale de trandafiri! Afrodisiac! Wow!
 
– Când ai spus ultima dată “Te iubesc”?
 
Ultima oară am spus “Te iubesc” acum…Depinde cui! Sunt foarte multe forme de “Te iubesc”. Ultima oară i-am spus “Te iubesc” mamei mele, azi dimineaţă .  „Ti amo, ti amo, ti amo” îi spun căţeluşei mele, Hera, de câte ori o văd, pentru că este o dulce şi o scumpă. În afară de  “Te iubesc”, ( Ti amo) în Italia le spun prietenilor mei ” Ti voglio bene”, iar acel  “Te iubesc” – l-am spus acum 3-4 săptămâni!
 
– Te mai vezi păşind spre altar, îmbrăcând rochia de mireasă?
 
Mă văd spre altar, dar nu al meu! Păşind spre altarul… nepoatei mele, poate! Eu vreau să iubesc, nu să mă mărit!
Din păcate, câteodată căsătoria reprezintă un moment final al unei relaţii. Nu este acel moment care să te propulseze spre un nou început. Îţi vezi visul împlinit, m-am căsătorit, am ajuns să am pe cine mi-am dorit, acum mă pun la casa mea, chiar mă îngraş, fac un copil. Nu! Pentru mine, căsătoria ar însemna un început de un drum! Dar nu exclud definitiv acest lucru… Ştiu că Dumnezeu mă iubeşte! Mi-aş dori să-mi bată inima, să mă îndrăgostesc. Mi-aş dori foarte mult!
 
– Care e cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o din dragoste?
 
Nu am făcut mari nebunii, dar am făcut foarte multe. Ţin minte că era ziua fostului meu prieten şi am sărbătorit-o la Milano. Ştiam restaurantul unde sărbătoream, am pregătit cu o seară înainte o şarlota, un mousse de ananas, l-am luat în avion cu mine, abia m-au lăsat să trec cu ea de check in, după ce au controlat-o. Am urcat cu şarlota  în avion şi i-am rugat să o pună în frigider, ca să nu se topească. Am ajuns la Milano, la hotelul Principe di Savoia, şi le-am  cerut celor de la recepţie, care de obicei mă aşteptau cu ciocolată şi orezul de lămâie care îmi place mie foarte mult, un platou gol în cameră. Toţi s-au mirat că nu înţelegeau ce fac cu platoul. Am pus şarlota de ananas, care era integră, pe platou, am ornat-o cu floricelele de prin cameră, am pus o lumânare şi  când a intrat prietenul meu în cameră l-am surprins şi i-am cântat „La mulţi ani”!
 
– Ce nu i-ai ierta niciodată bărbatului pe care îl iubeşti? Ce nu ai accepta la el?
 
Şi Dumnezeu iartă! Poate să nu mă jignească în orgoliul meu, să nu facă nişte lucruri răutăcioase gratuite. Într-o relaţie se întâmplă multe şi trebuie să ierţi! Pentru că a ierta este un gest de superioritate şi de mare bogăţie sufletească. Nu i-aş permite niciodată unui bărbat să îmi jignească principiile mele şi familia mea, oamenii dragi mie, să nu-mi impună ceva ce eu nu doresc. Dar dacă este alesul sufletului meu înseamnă că eu îl iubesc pentru defecte, nu pentru calităţi!
 
– Aş vrea să te rog să creionezi puţin portretul bărbatului ideal pentru tine! Cum ar trebui să arate?
 
Nu ştiu cum ar trebui să arate! Îţi creionez sufletul lui şi ar trebui să fie un om care să fie dulce, bun, nebunatic, educat, să fie un om care să ştie ce vrea, cum vrea, să aibă răbdare, să nu fie gelos. E mai greu! Dar asta este! Mie nu-mi plac lucrurile uşoare!
 
– Cât de mult contează banii şi partea materială într-o relaţie?
 
Banii sunt un mod de a îmbunătăţi modul de  a trăi, de a-ţi permite mai multe lucruri. Nu reprezintă un lucru important, pentru că nu te culci cu banii! E adevărat că banii te ajută să te culci într-un loc mult mai plăcut, dar câteodată şi sărutul cel mai emoţionant eu, întotdeauna, l-am simţit în maşină. Aşa, ca la început…
 
Foto: PR
 
– Mergi destul de des în America. Faci nişte cursuri acolo şi te bate gândul să-ţi deschizi aici o şcoală de actorie şi alte aptitudini…
 
Eu consider că a continua să înveţi să te perfecţionezi tot timpul este o datorie a fiecăruia. La Los Angeles am urmat un curs de actorie, la Beverly Hills Academy, prin care mi-am dat seama cât de important este să înveţi ceea ce nu ai învăţat, cu cine nu ai reuşit să ajungi să înveţi. Modul de a recita în română este foarte diferit de modul de  a recita în limba italiană sau în engleza americană. Vocabularul, modul în care te mişti este diferit.  Mi-ar plăcea foarte mult să fac un protocol cu această şcoală din Beverly Hills, să fac în aşa fel încât să deschidă şi aici o filială pentru că sunt foarte mulţi artişti, actori şi actriţe din România, foarte talentaţi dar care poate nu au posibilitatea să ajungă în America. Şi atunci să aducem un pic de America în România!
 
– Care ai vrea să fie următorul film în care o să joci? Şi ce rol ţi-ai dori să ai?
 
În momentul de faţă lucrez la un proiect, nu la un  film. Am mers în Italia la un casting, la televiziunea Italiană şi aştept răspunsul lor la moment şi atunci ar trebui să fie o emisiune importantă pentru luna septembrie, pentru Rai 1. Acesta este proiectul meu, pe parte de televiziune. În ceea ce priveşte cariera muzicală, lucrez la musicalul pe care l-am scris şi pe care mi-aş dori din tot sufletul să-l produc, este un musical internaţional. Plănuiesc o întâlnire cu marele regizor Emir Kusturica, dar şi cu Bregovici, pentru că este o atmosferă pasională şi mai am în desfăşurare proiectul cu producătroul lui Celine Dion, Umberto Gatica, dar discul de Crăciun la care lucrez.
 
– O emisiune la noi?
 
Sunt în tratative cu un post de televiziune. Dar am avut satisfacţia de a mă reîntoarce în ţară şi a conduce o emisiune la TVR, „Duminica în familie”. A fost o experienţă interesantă! Faptul de a mă reîntoarce într-o televiziune unde am debutat acum 40 de ani, este o emoţie şi o responsabilitate enormă!
 
– Te-ai gândit să faci vreodată un film despre viaţa ta? Dacă da, cum s-ar numi?
 
Cine ştie? Poate o să facem si o să scriem o carte pentru că sunt foarte multe emoţii pe care nu le-am dezvăluit! Sunt foarte intimă în paleta de emoţii pe care le am şi le ţin acolo ascunse.
 
– Ai renunţat definitiv la ideea de a avea un copil?
 
Nu, nu am renunţat la ideea de a avea un copil. Absolut nu! Doar soarta este cea care îţi scoate în cale, atunci când nu te aştepţi, persoana respectivă. Sper că Dumnezeu are un plan şi pentru mine! Dacă nu o avea, eu mi-am congelat ovulele! Să ştii!
 
 
Foto: PR
 
– Cum şi unde te vezi peste 5 ani? Tot în Italia?
 
Peste 5 ani mă văd tot pe drumuri. Nu mă las! E important să mă văd tot ca acum. Cu părinţii alături, cu proiectele care vin, cu proiectele care se realizează, care nu se realizează, cu speranţe, cu entuziasm, cu dorinţe…
 
– Vara asta ai chef de…?
 
De muncă! Chef – nechef am închis etapele turneului meu, aşa că nu pot să nu onorez contractele pe care le-am închis. Muncă, şi distracţie pentru că munca mea îmi permite să merg în locuri minunate!
 
– Care este actorul  tău preferat?
 
Johnny Depp. Este enigmatic! E un pirat. Pirat al sufletului!
 
– Actriţa preferată?
 
Meryl Streep. Am cunoscut-o. E absolut uluitoare. O iubesc! Îmi place!
 
– Filmul preferat?
 
„Memoriile uni gheişe”! Îmi place atmosfera de senzualitate, de seducţie, de mister. 
 
– La ce anume îţi place să te uiţi la TV?
 
La ceva care să mă facă să râd! Am nevoie să râd. Râzând, se declanşează efectiv în organism anumiţi hormoni care declanşează acea stare de bucurie!
 
Dana Popa