Rata șomajului din SUA a crescut în iulie la 8,3%

Apropo.ro / 04.08.2012, 14:00
Rata șomajului din SUA a crescut în iulie la 8,3%
Deși numărul locurilor de muncă a urcat cu 163.000, rata șomajului din Statele Unite a crescut în luna iulie la 8,3%, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni.

 

În luna iunie, numărul locurilor de muncă din SUA a urcat cu 64.000, iar rata șomajului era de 8,2%. Datele pentru iulie au fost anunțate vineri de Departamentul Muncii de la Washington.

Concedierile anunțate de companii precum Morgan Stanley și Cisco Systems sugerează că șomajul va rămâne la cote ridicate, unul dintre motivele pentru care Rezerva Federală a SUA se pregătește să ia măsuri de stimulare a economiei.

„Creșterea numărului de locuri de muncă nu este suficient de puternică pentru a mușca din rata șomajului. Este nerealist să ne așteptăm la creșteri puternice ale cheltuielilor de consum. Oficialii Fed (Rezerva Federală – n.r.) vor aștepta până când va fi mai clar ce se va întâmpla pe frontul politicii fiscale”, comentează pentru Bloomberg Joshua Shapiro, economist șef la compania de consultanță și cercetare de piață MFR, din New York.

Citiți mai multe despre rata șomajului în SUA pe Mediafax.ro.