Răul pe care îl fac oamenii

De: Mioara Tronaru / 10.09.2013, 18:00
Răul pe care îl fac oamenii
BBC Knowledge oferă publicului român, începând cu data de 11 septembrie, o colecţie de programe, care prezintă unele dintre cele mai negre momente din istoria omenirii, în cadrul sezonului special ”Răul pe care îl fac oamenii” (The Evil That Men Do).

Istoria ne-a demonstrat că omul este o fiinţă complexă şi adesea foarte crudă, capabilă de nişte atrocităţi teribile, distrugeri şi moarte. Difuzate săptămânal, în fiecare zi de miercuri, programele din sezonul ”Răul pe care îl fac oamenii” analizează, aşadar, unele dintre cele mai notorii personaje şi evenimente din istorie, studiind, în  acelaşi timp, ştiinţa moralităţii. Programele difuzate de BBC Knowledge în cadrul noului sezon din această toamnă sunt următoarele.

 

Vânătoarea lui Bin Laden

miercuri, 11 septembrie, de la ora 22.00

Documentarul oferă povestea din interior a operaţiunii de prindere a lui Osama Bin Laden, când, după nenumărate încercări eşuate, lideri americani, şefi ai serviciilor de informaţii şi militari reuşesc să-i dea de urmă celui mai căutat om din istoria SUA.

 

Auschwitz: Naziştii şi ”Soluţia Finală”

miercuri, 18 septembrie, de la ora 22.00

Seria de şase episoade dezvăluie experienţele individuale ale celor implicaţi în cel mai mare lagăr de exterminare în masă din istoria lumii, de la primii polonezi încarceraţi până la deţinuţii care lucrau efectiv în camerele de gazare sau foşti soldaţi SS.

 

Salem: Demascarea diavolului

miercuri, 18 septembrie, de la ora 22.50

Pornim în căutarea responsabilului pentru procesele intentate “vrăjitoarelor” din Salem, Massachusetts, aducând dovezi care dezvăluie o poveste greu de imaginat.

 

Eşti bun sau rău?

miercuri, 25 septembrie, de la ora 22.50

Documentarul se întreabă dacă oamenii se nasc cu un simţ al moralităţii şi aruncă o privire în minţile criminalilor pentru a afla dacă anumite persoane chiar sunt ucigaşi înnăscuţi.

 

Ultimul secret al lui Goering

miercuri, 2 octombrie, de la ora 22.50

Povestea lui Albert Goering, fratele nazistului, Herman Goering. Deşi avea legături la cele mai înalte eşaloane ale Partidului Naţional-Socialist German al lui Hitler, Albert era un anti-nazist convins, salvând 34 de oameni de la atrocităţile comise de nazişti, folosindu-se de poziţia sa privilegiată, dar şi de semnătura falsificată a fratelui său.

 

Ultimii nazişti

miercuri, 9 octombrie, de la ora 22.45

Seria reprezintă un documentar de referinţă despre criminalii nazişti aflaţi încă în viaţă. Cele trei episoade constituie o ultimă şansă de a-i cunoaşte pe aceşti oameni şi de a descoperi impactul pe care  existenţa lor l-a avut asupra altora.