Reagan – Portretul unui lider American

De: Mioara Tronaru / 12.06.2014, 08:00
Reagan – Portretul unui lider American
BBC Knowledge va difuza joi, 12 iunie, de la ora 23:00, documentarul Reagan.

Documentarul dezvăluie cariera unuia dintre arhitecţii lumii moderne: Ronald Reagan – figură emblematică, stea de cinema şi preşedinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate.

Documentarul surprinde portretul celui de-al 40-lea preşedinte american şi ascensiunea lui meteorică – de la actor mediocru de cinema la reprezentant de vânzări al General Electric, de la guvernatorul statului California până la cel mai puternic om din lume – şi examinează modul în care acest vehement opozant al comunismului reuşeste să aibă o carieră politică neaşteptată – o carieră care continuă sa modeleze încă modul de viaţă american.

Totuşi, unii critici consideră că economia mondială încă suferă de pe urma efectelor politicilor lui Reagan, iar orgoliul politicii sale externe continuă să împingă America într-un ciclu de intervenţii militare aventuroase în diferite colţuri ale lumii. Pentru aceşti critici, Reagan este o figură de rău augur, care a făcut mai multe lucruri proaste decât bune.

Cine a fost Ronald Reagan şi cum a ajuns să modeleze politica mondială în modul în care a făcut-o?

Cu ajutorul unor interviuri cu colaboratorii săi cei mai apropiaţi şi care l-au cunoscut cel mai bine, acest documentar oferă o perspectivă profundă şi relevantă asupra politicilor lui Reagan care au revenit în actualitate.