Recomandare de lectură: Bufniţa vânează întotdeauna noaptea – SAMUEL BJÖRK

De: Alexandra Necsoiu / 04.12.2018, 14:41
Recomandare de lectură: Bufniţa vânează întotdeauna noaptea – SAMUEL BJÖRK
Continuarea palpitantă a romanului Călătoresc singură, considerată de Wall Street Journal „plină de tensiune şi inteligent construită“

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat. Cu această ocazie, anchetatoarea-vedetă Mia Kruger, aflată într-o pauză de serviciu pe când se luptă cu propriii demoni, se întoarce la munca ei de detectiv şi se implică profund în acest caz, tocmai la timp pentru a decoda indiciile lăsate într-o filmare care o arată pe victimă captivă într-o cuşcă, înainte de a fi ucisă. Între timp, fiica lui Munch, Miriam, face cunoştinţă la o petrecere cu un străin atrăgător, un activist pentru drepturile animalelor, care o atrage în lumea lui şi departe de familia ei. Munch, Kruger şi echipa lor trebuie să-l vâneze pe ucigaş înainte ca acesta să lovească din nou. Cu alte cuvinte, un thriller psihologic cu o intrigă palpitantă.

 APRECIERI CRITICE:

„Cu un ritm captivant şi o intrigă atent plănuită, Bufniţa vânează întotdeauna noaptea vă va tulbura profund.“ Bustle

„Peisaje de gheaţă, indicii misterioase şi o eroină cu probleme… genul de noir nordic delicios.“ Sarah Hilary

DESPRE AUTOR:

SAMUEL BJØRK este pseudonimul scriitorului, dramaturgului şi cantautorului norvegian Frode Sander Øien. El a scris prima piesă de teatru la vârsta de 21 de ani, iar de atunci a publicat alte cinci piese şi două romane deosebit de apreciate, realizând şi şase albume muzicale.