• N/a - Biografic
Format:
n/a
Post TV:
HBO
Data şi ora de rulare:
30.06.2016 20:00
Audienţă:
AG
Prezentare

Filmul este o coproducţie România (Aparte Film) - Franţa (Arizona Production) - Polonia (Filmograf) şi se bucură de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Cinema du Monde şi Polish Film Institute. Bugetul de producţie este de 865.366 euro.

"Muntele Magic" face parte împreună cu filmul "Crulic - drumul spre dincolo" dintr-o trilogie despre eroism, nuanţând raportul individului cu istoria prin perspectiva morţii şi a faptelor sale. Realizat într-un stil postmodern, cu o multitudine de tehnici vizuale, decupaje de hârtie, desen animat, fotografie şi film, Muntele Magic prezintă povestea reală a unui polonez, Adam Jacek Winkler, refugiat politic la Paris. Povestea lui este cea a unui "cavaler rătăcitor", pierdut în secolul al XX-lea ale cărui origini sunt adânc înrădăcinate în istoria omenirii. A vrut să dea un sens vieţii sale luptând împotriva "răului". Pentru el, moartea este singura măsură pentru faptele eroice.

Artist, fotograf, dar şi un experimentat alpinist, Adam Jacek Winkler (pe numele de luptă Adam Khan) este cel care a escaladat vârful Mont Blanc unde a ridicat un steag al solidarităţii cu poporul afgan. Duşman declarat al bolşevismului, în timpul invaziei sovietice în Afganistan, el luptă alături de comandantul Massoud. Adam Jacek moare in 2002, în timpul unei ascensiuni solitare pe masivul Mont Maudit.
De-a lungul vieţii sale, Adam Jacek Winkler s-a hrănit cu multe încercări artistice, deşi el însuşi şi-a distrus marea majoritate a operelor create. Desenele şi picturile naive care i-au supravieţuit ne oferă o lectură inedită asupra existenţei sale. Aceste tablouri, fotografiile făcute de el însuşi în Afganistan au fost o mare sursă de inspiraţie pentru Muntele Magic. O mare parte dintre ele au fost utilizate în film. 

"Muntele Magic" este, la fel ca viaţa lui Adam Jaceck Winkler, un film comic, poetic, cinic, amuzant şi tragic oferind o serie de emoţii complexe şi valori arhetipale care se regăsesc în esenţa umanităţii. 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații