Recunoasterea vocala, in probe la YouTube

Apropo.ro / 17.07.2008, 11:30
Recunoasterea vocala, in probe la YouTube
Functia de recunoastere vocala in clipuri, testata de Google, ne va ajuta sa gasim rapid intr-o inregistrare video termenii doriti.

Google testeaza functia de recunoastere vocala in cadrul clipurilor YouTube. Cu ajutorul ei,se va putea gasi rapid intr-o inregistrare video termenii relevanti. De asemenea, tehnologia “Google Speech-to-text” transforma vorbirea in texte, iar fisierele rezultate sunt apoi indexate. Deocamdata, acest lucru este posibil doar pe canalul “Google Elections”.

Atunci cand urmaresti un film si vrei sa te duci la scena in care se rosteste o replica celebra, nu ai decat sa tastezi cuvantul sau cuvintele dorite in casuta de cautare. Pe bara de derulare din partea de jos vor fi indicate zonele unde se pronunta termenii indicati.

Concret, daca urmaresti “Terminator 2” si dai cautare dupa “Hasta la vista”, un click pe dreptunghiul galben plasat pe “seek bar” te va duce direct la scena in care T1000 este spulberat de Arnold “The Terminator”.

Speram ca intr-un an, doi, tehnologia sa fie implementata in playerele video.

Citeste despre functia de recunastere vocala in Go4it

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

GPhone revine in actualitate

GPhone revine in actualitate

Anul trecut, GPhone a fost unul dintre cele mai mediatizate telefoane, asta desi nu a aparut niciodata, iar oficialii Google au negat posibilitatea de a lansa vreun telef…

Laptop cu doua ecrane

Laptop cu doua ecrane

V12 Design este o companie italiana care a creat un prototip de laptop cu doua ecrane si care pretinde ca il poate transforma intr-un produs real in mai putin de doi ani….

Big Brother isi arata coltii

Big Brother isi arata coltii

Daca proiectul de lege intitulat “Telecom Packet” va fi adoptat de Parlamentul European, accesul la Internet ar putea fi blocat total sau limitat si monitoriz…

Cum sa impusti rata din fotoliu

Cum sa impusti rata din fotoliu

Esti vanator si nu dispui de timp pentru a merge la vanatoare? Sau poate esti amator (sau profesionist) de tir si vrei sa te pregatesti intens pentru urmatorul concurs? D…

Jocul zilei

Clipul zilei

Street Fighter 2 Artificii cu Tudor Gheorghe
Lupta in arena impotriva lui Sagat Cuvinte cheie: Chinez danseaza pe tudor gheorghe apropo petarde
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza