Regele pescar: Competiţia supremă de pescuit

De: Mioara Tronaru / 04.08.2013, 09:00
Regele pescar: Competiţia supremă de pescuit
Apărându-şi mândria naţională şi mândria de pescar, concurenţi din toată lumea înfruntă peşti impresionanţi şi se înfruntă între ei pentru a decide cine merită titlul de “Regele pescar”.

”Bătrânul şi marea” nu ar putea descrie măiestria acestor pescari. Provin din diverse colţuri ale lumii şi sunt gata să concureze în cea mai provocatoare competiţie. Dotaţi cu o varietate de echipamente de înaltă tehnologie, ani de abilitate pescărească şi o sete arzătoare de a ”agăţa” o captură valoroasă, aceştia nu sunt amicii pasionaţi de pescuit ai bunicilor nostri. Sunt o nouă generaţie elitistă de pescari – cei mai buni din regiunea lor – gata să puna in joc mândria ţării lor pentru a câştiga. Fie că e vorba de pescuit la copcă la temperaturi ce nu depăşesc zero grade Celsius, deasupra Cercului Arctic, sau de pescuit la muscă în Anglia rurală sau de pescuit pe mare în Caraibe, un lucru e sigur: bucuria capturării unui peşte impresionant este universală!

În “Regele pescar”, ce va avea premiera pe National Geographic Channel în 5 august, de la 22:00, fiecare episod plin de adrenalină aşază în competiţie trei pescari foarte pricepuţi, pe parcursul a trei expediţii separate de pescuit. Concurenţii îşi vor testa forţele în apele ”natale” ale fiecăruia dintre ei, gazda ridicând ştacheta destul de sus, iar ceilalţi doi fiind nevoiti să deprindă stiluri diferite de pescuit şi să se adapteze la pescuitul în ape străine. Înclinaţi în mod natural către competiţie, aceşti pescari aduc multă rivalitate, dar şi prietenie şi veselie în cadrul spectaculoaselor expediţii în diverse colţuri ale lumii, producând în final o serie de întâlniri fascinante şi, uneori, hilare.