Regizoarea şi actriţa Elena Negreanu s-a stins din viaţă la 97 de ani

De: Nicoleta Nicolae / 28.01.2016, 10:24


Regizoarea şi actriţa Elena Negreanu s-a stins din viaţă la 97 de ani
Regizoarea şi actriţa Elena Negreanu, decana de vârstă a teatrului românesc şi personalitate marcantă a Societăţii Române de Radiodifuziune, a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani, scrie Mediafax.


Anunţul despre trecerea în nefiinţă a actriţei a fost făcut de Radio România. „Teatrul Naţional Radiofonic anunţă cu profund regret încetarea din viaţă a doamnei Elena Negreanu, personalitate marcantă a Societăţii Române de Radiodifuziune, regizor artistic, autoare a unor spectacole de mare fineţe a expresiei radiofonice, dascăl competent şi intelectual de autentică vocaţie”, a informat Radio România.

Elena Negreanu s-a născut în anul 1918, la Iaşi. Opt ani mai târziu s-a mutat la Bucureşti, unde, după absolvirea liceului, a frecventat cursul de actorie la clasa reputatei profesoare Beate Fredanov.  Elena Negreanu a regizat şi pelicula satirică „Gelozia bat-o vina” (1954), cu Florin Scărlătescu şi Tatiana Iekel.

Totodată, Elena Negreanu a jucat în filmul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu. Elena Negreanu este şi cea care l-a descoperit şi încurajat pe actorul Florin Piersic, influenţându-i întreaga carieră, după cum a mărturisit acesta.