Renault Twizy este disponibil în România

De: Cătălina Matei / 05.06.2014, 11:39
Renault Twizy este disponibil în România
Renault Twizy, un simbol al revoluţiei în mobilitatea urbană, este lansat oficial în România. Cu un design complet inovator, un concept îndrăzneţ şi ecologic, cvadriciclul 100 % electric Renault Twizy este disponibil pentru clienţii din România la preţul de la 7.000 Euro TVA inclus, plus chiria lunară a bateriei.

Proiectat de la bun început ca un vector de mobilitate urbană 100% electrică, Twizy nu are echivalent pe piaţă. Twizy se adresează tuturor celor care caută un vehicul ieşit din tipare, economic şi ecologic în aceeaşi măsură ce face ca agilitatea în trafic să devină un mod de viaţă.

“Twizy este o apariţie revoluţionară pentru peisajul urban local prin conceptul îndrazneţ, designul inovativ şi beneficiile de utilizare. Sperăm ca Twizy să îşi creeze repede adepţi în rândul celor cu o mentalitate deschisă spre noi soluţii de transport care să facă faţă aglomerărilor urbane, dar şi celor interesaţi de aspectele ecologice şi de economie”, a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.  

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m lăţime) şi centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil să se strecoare cu uşurinţă în traficul aglomerat şi să parcheze în spaţii extrem de înguste. În numai 6 secunde accelerează de la 0 la 45 km/h (acelaşi timp de accelerare ca şi pentru un scuter de 125 cm³ pe o distanţă de 50 de metri).

Twizy dispune în partea frontală de o trapă care acoperă cablul de încărcare. Maşina se poate branşa astfel la orice priză de 220 V. Bateria se încarcă complet în 3 ore şi 30 de minute. Având o autonomie certificată UTAC de 100 km în ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oraş de la un capăt la celălalt. Twizy este prevăzut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de frânare, tablou de bord cu afişare pentru econometru, autonomie, indicator baterie şi eco scoring.