„Respect”, filmul ​​despre Aretha Franklin, în avanpremieră la Anonimul IIFF

De: Ana Obretin / 03.08.2021, 13:16

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul prezintă, cu două zile înaintea premierei mondiale, „Respect”, lungmetrajul despre viața reginei muzicii soul Aretha Franklin, cu Jennifer Hudson în rolul principal.

Proiecția va avea loc pe 11 august și va fi precedată de concertul “Luiza Zan sings Aretha Franklin”, în Green Dolphin Camping, de la ora 21.00, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

„Respect” prezintă viaţa Arethei Franklin din copilărie până la perioada de glorie. Artista, care a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat iniţial activ la dezvoltarea proiectului. Premiată cu un Oscar pentru rolul din „Dreamgirls” (2006), Jennifer Hudson, în vârstă de 38 de ani, a fost aleasă chiar de Aretha Franklin pentru a-i juca rolul, cu puțin înainte de moartea ei. Regizat de Liesl Tommy, „Respect” îi mai are în distribuție pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner, Tate Donovan şi Mary J. Blige.

Accesul la toate proiecțiile din festivalul este gratuit. Pentru proiecțiile care au loc în Complexul Cinema Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului și care poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte, inclusiv pentru prima zi de festival, 9 august. Detalii despre acces în cadrul festivalului se găsesc pe https://bit.ly/RegulamentANO2021.

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc între 9 și 15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunări. Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraj, precum și proiecții de film de lungmetraj și scurtmetraj în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul este organizatp de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

CITEȘTE ȘI:„Land”, filmul cu care actriţa Robin Wright își face debutul în regie va deschide Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2021

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL anunță competiția de scurtmetraje românești

Foto: Anonimul