Reţetă de Halloween de la Prinţesa Polonic! Anca Lungu pregăteşte supă cremă de dovleac cu foie gras

De: Cătălina Matei / 30.10.2014, 05:00
Reţetă de Halloween de la Prinţesa Polonic! Anca Lungu pregăteşte supă cremă de dovleac cu foie gras
Renumită pentru preparatele sale, Anca Lungu a dezvăluit pe site-ul său o reţetă delicioasă, unde “vedetă” printre ingrediente este dovleacul, simbolul Halloween-ului. Supa cremă de dovleac cu foie gras este una dintre „piesele de rezistenţă” din arsenalul lui chef Nicolai Tand, pe care Prinţesa Polonic a încercat-o cu succes în bucătăria de la Palat.

Dacă vreţi să încercaţi ceva nou şi special, în acelaşi timp, de Halloween, mergeţi pe recomandarea Prinţesei Polonic alias Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de weekend de la Antena 1.

“Dacă aveţi de sărbătorit ceva special, supa asta cremă este cu siguranţă soluţia!”, a scris vedeta pe site-ul său, www.printesapolonic.ro, unde a şi recunoscut că a preluat reţeta de la chef Nicolai Tand.

 Supa cremă de dovleac cu foie gras

Foto: Shutterstock

De ce aveţi nevoie? Pentru 8 porţii…

– 1,5 kg de miez de dovleac tăiat cuburi

– 400 ml lapte

– 400 ml smântână UHT pentru gătit

– 8 felii de ficat gras de raţă sau gâscă

– 100 g de alune de pădure prăjite

– 16 fire de chivas

– sare de mare

– piper negru proaspăt râşnit

 

Cât despre modul de preparare, iată ce a mai dezvăluit Prinţesa Polonic: “Lucrurile stau cam aşa: într-o oală încăpătoare puneţi miezul de dovleac, laptele şi smântâna, puţină apă, sare şi piper. Daţi cratiţa pe foc mic şi lăsaţi licoarea asta magică să fiarbă cam 20-25 de minute. La final pasaţi bine de tot cu un blender, până obţineţi o consistenţă fină şi cremoasă. Pregătiţi apoi cele 8 felii de foie gras crestându-le uşor. Încingeţi o tigaie fără pic de ulei în ea şi prajiţi foie gras-ul câte 20 de secunde pe fiecare parte.

Tot ce vă rămâne de făcut este să aşezaţi supa în farfurie cât mai plăcul ochiului pofticios. Puneţi felia de foie gras în mijloc, presăraţi de jur împrejur alunele crocante de pădure şi ornaţi cu chivas. O ploaie uşoară de piper proaspăt râşnit va întregi tabloul unei porţii absolut divine!”.