Reţetă de humus raw-vegan a la Olivia Steer

De: Nicoleta Nicolae / 13.06.2015, 11:00
Reţetă de humus raw-vegan a la Olivia Steer
De câţiva ani, Olivia Steer, soţia lui Andi Moisescu, a adoptat un regim raw-vegan, adică nu prepară termic nimic din ceea ce mănâncă.

Acest stil de viaţă, raw-vegan, după cum spune chiar Olivia, a ajutat-o să fie mai energică, mai sănătoasă, mai echilibrată. Regimul a fost adoptat şi de membrii familiei sale, căci vedeta are o mulţime de reţete delicioase, care sunt de nerefuzat.

Mai mult decât atât, acest regim raw-vegan o face pe Olivia să pară pe zi ce trece mai bine, mai tânără. Asta nu înseamnă că a lăsat mişcarea deoparte, ci dimpotrivă.

„Eu imi incep mereu ziua cu sucuri proaspat stoarse de morcovi, sfecla si măr. Au toate vitaminele, mineralele si enzimele de care un organism în creştere sau unul harnic în câmpul muncii are nevoie. Trebuie să simţi energia pe care ţi-o dă un fresh de rădăcinoase ca să înţelegi ce transfuzie de putere face! Se digeră repede şi bine fructele, la micul dejun. Aşa că dacă simt că mi-e foame încă, mănânc un măr din piaţa, mic, cu coaja bătută, poate cu urme de viermi, dar parfumat, zemos şi dulce, cum nu e niciunul adus de-afară”, declară Steer pentru protv.

hummus

Foto: oliviasteer.ro

„Nu mai prăjesc nimic, nu fierb, nu coc. Prăjitul alimentelor e otrăvitor. Pe timp de iarnă, mai apelăm la foc pentru a fierbe linte, orez, fasole, pentru că ai nevoie de un aport caloric mai mare. Vara, în schimb, nu ai nevoie de mâncare gătită, să mănânci un fel cald”, a mai adăugat prezentatoarea tv.

Reţeta ei de humus este simplă de preparat:

1 cană de năut germinat (încolţeşte pe blatul din bucătărie peste noapte, aproape, acum, vara)

1 cană de seminţe de floarea soarelui germinate (se tratează la fel ca năutul)

1 lingură de seminţe de chimen

1 lunguriţă de seminţe de coriandru

5 căţei de usturoi

sucul unei lămâi

5 lunguri de ulei de susan

sare

piper alb

apă cât cuprinde

Preparare

Se aşază toate ingredientele în blender şi se mărunţesc fin, fin, pînă la transfigurare… Transfigurarea e şi ea molipsitoare şi la asta trebuie să se aştepte raw-veganul convertit, numai dacă pui la socoteală efectul atâtor nutrienţi de calitate câţi are năutul germinat: mai mult de 50% din necesarul zilnic de molibden (mineral esenţial pentru organism şi metabolism), 80% din necesarul de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din fibre si 30% din nevoile proteice. Bonus, nişte cupru, fosfor şi fier. Super bonus, calciul si magneziul, fierul si cuprul şi vitamina D, din seminţele germinate de floarea soarelui. Şi încă alte câteva zeci de procente de aminoacizi. Mai pune proprietăţile antibiotice (din usturoi), antioxidante (din zeama de lămîie), antiinflamatoare (din piperul alb) şi osă ai viziunea miracolului de la Dumnezeu, întrupată în crema crudă din năut germinat. (oliviasteer.ro)