3 vedete. 3 reţete de încercat acasă

  • 10.12.2015
  • ● Vizualizări: 6552

Pentru că de ceva vreme gătitul e din nou la modă, Alina Eremia, Maria Radu şi Anca Rusu vă propun să descoperiţi câteva secrete culinare şi vă dau o serie de reţete numai bune de încercat acasă.

Salată de fructe a la Alina Eremia

Odată cu venirea primăverii, Alina Eremia mizează pe fructe şi legume. Actriţa din serialul “O nouă viaţă”, de la ACASĂ ne-a dezvăluit că are o reţetă specială de salată de fructe. "Nu sunt expertă în bucătărie, dar mă descurc. Am învăţat, trăgând cu ochiul la mama", spune actriţa.

“Pentru salata de fructe aveţi nevoie de 2 mere, 1 portocală (grepfruit), 2 banane, ½ pahar frişcă, ½ pahar vin alb, 2 linguri zahăr tos, 2 linguri alune măcinate, coajă rasă de portocală. Fructele se curăţă de coajă, se taie bucăţele şi se pun în salatieră. Vinul îndulcit cu zahărul se amestecă cu frişca, cu alunele şi coaja rasă de portocale, apoi se toarnă peste fructe. Se lasă să stea o oră în frigider. Poftă bună!”.

 

Brioşe trufaşe a la Anca Rusu

Pasiunea pentru gătit a transformat-o pe Anca Rusu în… “Prinţesa Polonic”, cum se numeşte blogul ei, plin de reţete şi bunătăţi, iar acum vedeta Antena1 face parte din juriul emisiunii “Junior Chef”. Anca ne împărtăşeşte reţeta ei de brioşe, aceleaşi brioşe cu care l-a cucerit pe soţul său, Ştefan Lungu.

“Pentru brioşe trufaşe aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 80 g miez de nucă, 120 g zahăr (îl recomand pe cel brun din trestie de zahăr), 50 g de seminţe crude amestecate (de dovleac, floarea soarelui, susan), 65 g fulgi de ovăz (şi fulgii de ovăz şi seminţele pot fi cumpărate din magazinele Plafar), 50 g de stafide, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 1 linguriţă de scorţişoară, 120 g de unt, 250 g de iaurt, 2 ouă, 1 morcov, 1 linguriţă de sare. Primul pas este să mărunţiţi cu mâna miezul de nucă. Amestecaţi apoi 2 linguri de miez de nucă, 2 linguri de seminţe, 2 linguri de fulgi de ovăz şi 2 linguri de zahăr şi puneţi-le deoparte. Acesta va fi toppingul. Încingeţi cuptorul la 200 de grade şi pregătiţi tava pentru brioşe cu hârtiuţe speciale (le găsiţi la Ikea). Din acest moment au mai rămas 3 paşi simpli:
1. Amestecaţi restul miezului de nucă, zahărul, seminţele, fulgii de ovăz, stafidele, făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara într-un bol.
2. Topiţi untul într-o tigaie. Luaţi-o de pe foc şi adăugaţi amestecând, iaurtul şi apoi ouăle bătute. Turnaţi amestecul peste celelalte ingrediente, adăugaţi morcovul ras şi amestecaţi cu o spatulă.
3. Umpleţi formele de brioşe cu compoziţia obţinută, presăraţi câte o lingură de topping şi daţi tava la cuptor pentru 20 de minute!”, încheie Anca.

Creveţi a la Maria Radu

Îndrăgostită de bucătăria mediteraneană şi vegetariană convinsă, Maria Radu face furori cu preparatele ei cu fructe de mare, iar reţeta de creveţi cu portocale şi ghimbir e specialitatea artistei.

“ Aveţi nevoie de: ulei de măsline extravirgin,o bucată de ghimbir proaspăt, decojit şi ras mărunt, 4-5 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi, 2-3 ardei iuţi roşii, fără seminţe şi tocaţi mărunt, 16 creveţi-tigru, întregi şi cruzi, decorticaţi sau nu, 2 portocale, paste de orez, sare de mare, curry şi piper negru proaspăt măcinat.
După ce aveţi la îndemână toate ingredinetele vă puteţi apuca de treabă. Încingeţi o tigaie mare şi puneţi în ea 4-5 linguri de ulei de măsline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuţi şi creveţii. Prăjiţi cam 3 minute şi stoarceţi în compoziţie sucul de la cele 2 portocale. Adaugaţi sare, piper, curry şi alte 2 linguri de ulei de măsline. Lăsaţi să fiarbă 5 minute, dar continuaţi să mestecaţi. Separat, fierbeţi pastele de orez 4-5 minute. După, se scurg şi se pun în tigaie, unde mai fierb în sos 5 minute. Sănătos şi gustos!”, încheie Maria.

Comentarii
CELE MAI CITITE ŞTIRI
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații