Chef Hadad ne spune cum să alegem carnea de raţă

Apropo.ro / 27.03.2015, 07:00
Chef Hadad ne spune cum să alegem carnea de raţă
Raţa este cea mai rafinată carne. Dar trebuie consumată în sânge. Dacă e medium spre well done sau well done mai bine nu comanzi raţă. Carnea de vânat în general, trebuie să fie puţin în sânge. Dar nivelul, aşa cum spuneam a crescut.

“La ţărani găseşti raţă foarte bună, eu cumpăr pentru mine. Raţa 1,3 kg, sau 1,4 kg. Raţa se cumpără fasonată, să nu fie foarte bătrână. De la 2 kg în sus, e bătrână. Dacă vrem raţă sălbatică, se lasă 3 săptămâni în curte, se liniştesc muşchii şi abia apoi se taie. Dacă tai imediat, carnea este prea tare şi e păcat.” Un vin merlot tânăr poate acompania cu succes pieptul de raţă”, spune Chef Hadad.

Citeste mai mult aici!