Salată de vinete a la Chef Doru Şerban

  • 30.06.2015
  • ● Vizualizări: 491

A venit vara, au apărut roşiile gustoase şi vinetele numai bune pentru o salată savuroasă. Chef Doru Şerban ne propune o reţetă de salată de vinete rapidă şi perfectă pentru o după-amiază în compania prietenilor sau a familiei.

Ingrediente: 3 kg vinete, 1 l ulei, sare, piper, o ceapă.

Mod de preparare

Se coc vinetele la foc deschis sau chiar in cuptor pe functia grill.Se presara cu sare, apoi se pun intr-un bol cu capac sa se inabusasca si sa se decojasca cu grija.

Se pun vinetele decojite intr-o sita de plastic sau in tifon si se scurg de excesul de zeama, apoi se toaca cu un cutit de plastic / lemn sau cu o spatula.Se asezoneaza cu sare si piper si se freaca cu ulei pana cand ajung la gustul dorit, apoi se adauga ceapa data prin razatoare sau tocata foarte marunt.

Se serveste cu paine prajita si rosii proaspete.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații