Reţeta lui Ciprian, introdusă de juraţi în meniul “Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”

29 03. 2015, 10:00
Cu lacrimi în ochi, acesta a trăit o emoţie de nedescris atunci când cei trei chefi au gustat din farfuria sa, l-au lăudat, iar ceilalţi colegi l-au şi aplaudat. Mai mult decât atât, juraţii au decis să folosească reţeta lui Ciprian în meniul serii respective. “Asta e o farfurie foarte corectă”, l-a lăudat chef Cătălin Scărlătescu. 
 
Paste de orez cu creveţi şi legume 
 
Ingrediente (pentru o porţie):
 
– paste orez 80 g 
– 5 creveţi de mărime medie
– un ou
– germeni de ceapă
– ceapă roşie
– morcov
– câteva ciuperci albe
– ardei roşu
– 1 dovlecel
– condimente 5 spices
– sos de soia light 
– sos de stridii
– sos dim (atenţie la dim sos, acesta este picant)
 
 
Foto: Antena 1
 
 
Foto: Antena 1
 
 
Mod preparare:
 
Se fierb pastele de orez şi apoi se răcesc. Între timp, într-o tigaie se sotează legumele tăiate în prealabil, după care adăugăm un mix format din light soia, sos de stridii şi dim sos. Se sotează apoi separate creveţii, se adăugă oul bătut şi imediat ce s-a gătit acesta adăugăm pastele şi germenii de ceapă. Condimentăm cu 5 spices. Se pot servi mixate, amestecând legumele cu pastele şi creveţii sau foarte simplu, separate, aşezate pe acelaşi platou.