Rețetă rapidă: Batoane cu dovleac și fulgi de orez expandat

17 01. 2015, 10:00

Dacă nu știi ce rețetă de desert, cu dovleac, să mai inventezi  îți oferim noi o idee. Snack-urile pregătite rapid de care vorbim nu necesită multe ingrediente și nici nu vor fi refuzate de prietenii invitați la masă.

Ai nevoie de 4 ceșcuțe de bezele americane, un sfert de ceașcă de dovleac, puțină scorțișoară, 3 linguri de unt și șase ceșcuțe de orez expandat natur.

Rade dovleacul și călește-l puțin. Îl poți folosi și crud. Topește untul pe foc, apoi adaugă peste bezelele. Când s-au topit și acestea adaugi dovleacul, scorțișoara și amesteci bine. După ce le-ai luat de pe foc și s-au mai răcit puțin adaugi fulgii de orez expandat și amesteci.

Separat pe o foaie alimentară unsă cu puțin unt pui din acest amestec crocant. Mișcările sunt ca la prepararea salamului de biscuiți. Le dai forma doriță, le lași să se răcească apoi le servești cu mare poftă.