Reţeta: Tort cu ciocolată, migdale şi nuci

08 02. 2018, 16:49
Reţeta Prinţesei Polonic e mai simplă decât pare şi n-o să vă răpească prea mult timp pe care să-l petreceţi în bucătărie.
 
Ingrediente:
 
Pentru blat:
 
– 200g ciocolată Venchi
– 150g unt tăiat cubuleţe
– 5 ouă separate
– 150g de zahăr fin
– 150g de miez de nucă măcinată
– 100g de făină de migdale
 
Pentru glazură:
 
– 100 ml smântână pentru frişcă
– 150g de ciocolată Venchi
 
 
 
 
 
“Dragi prinţese pricepute în bucătărie, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să încingeţi cuptorul la 180 de grade, apoi ungeţi bine cu unt o tavă rotundă, cu fund detaşabil şi gaură pe mijloc. Topiţi 200g de ciocolată cu untul la bain marie, lăsaţi-le să se răcească şi în timpul ăsta bateţi gălbenuşurile cu zahărul bine de tot cu un mixer electric până când devin cremoase şi se deschid la culoare. Încorporaţi uşor amestecul de ciocolată şi unt, apoi nucile măcinate şi făina de migdale. La final bateţi albuşurile până fac vârfuri şi încorporaţi-le cu grijă în blat. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă şi se coace 45-50 de minute. La final amestecaţi 150g de ciocolată topită cu smântâna pentru frişcă şi glazuraţi tortul. Îl puteţi savura după 30 de minute în care s-a odihnit la rece.  Poftă Nebună!”.