Robbie Williams are cele mai multe albume vândute în secolul XXI

Redacția / 07.11.2005, 19:05
Robbie Williams are cele mai multe albume vândute în secolul XXI
Cântãrețul Robbie Williams a înregistrat cele mai mari vânzãri în Marea Britanie de la începutul acestui secol, fanii sãi achiziționând 6,3 milioane de albume, relateazã BBC News Online. Robbie Williams, în vârstã de 31 de ani, ocupã prima poziție în topurile din


Cântãrețul Robbie Williams a înregistrat cele mai mari vânzãri în Marea Britanie de la începutul acestui secol, fanii sãi achiziționând 6,3 milioane de albume, relateazã BBC News Online.

Robbie Williams, în vârstã de 31 de ani, ocupã prima poziție în topurile din Marea Britanie, cel mai recent album al sãu, „Intensive Care”, fiind pe primul loc în clasamentul întocmit în ceea ce privește vânzãrile.

Williams a reușit sã fie artistul cu cele mai multe albume cumpãrate în acest secol, lucru care se datoreazã și faptului cã șapte dintre cele opt albume ale sale au ocupat poziția de lider în topuri. Dintre albumele sale de succes fac parte „Life Thru A Lens”, „I’ve Been Expecting You”, „Sing When You’re Winning” și „Escapology”.

În topul artiștilor cu celor mai multe albume cumpãrate de cãtre britanici, Williams este urmat de formația Coldplay (6,2 milioane de albume) și de Dido (5,7 milioane). Eminem și Westlife urmãtoarele locuri ale clasamentului, fiind urmați de Norah Jones, Blue, Anastacia, The Stereophonics și Oasis.

Potrivit informațiilor furnizate de Official UK Charts Company, cântãreți precum Kylie Minogue sau Craig David nu au reușit sã intre pe primele zece poziții ale clasamentului.

Larealizarea acestui top s-au avut în vedere vânzãrile de albume înregistrate în Marea Britanie în perioada 1 ianuarie 2000 – 11 octombrie 2005, excluzând însã CD-urile și casetele din spectacolele live, albumele cu hit-uri din toate timpurile și albumele descãrcate de pe Internet.

Mediafax

Tags: