Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor de la Hollywood, în anul 2014

Apropo.ro / 23.07.2014, 07:00
Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor de la Hollywood, în anul 2014
La 49 de ani, actorul din "Omul de oţel" şi "Răzbunătorii", Robert Downey Jr, este unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, cu venituri de 75 de milioane de dolari.
Actorul Robert Downey Jr. ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood pentru al doilea an consecutive. Vedeta a obţinut cele mai mari venituri între iunie 2013 şi iunie 2014 din filmul „Iron Man – Omul de oţel 3”, care i-a asigurat primul loc în top, lungmetrajul având încasări de 1,2 miliarde de dolari în box office-ul mondial.
„Cu rolul Omului de oţel, el (Robert Downey Jr., n.r.) este forţa motrice din spatele a patru filme de succes produse de Marvel, inclusiv «Răzbunătorii»”, se arată pe site-ul revistei Forbes.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Potrivit Mediafax, si actorul Leonardo DiCaprio a avut un an extrem de profitabil, după ce a jucat în „Marele Gatsby” şi „Lupul de pe Wall Street”, care i-a adus o nominalizare la Oscar, şi se situează pe locul al patrulea, cu încasări de 39 de milioane de dolari, urmat îndeaproape, pe locul al cincilea, de starul din „Thor” Chris Hemsworth, cu venituri de 37 de milioane de dolari.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Filmul „Marele Gatsby”, de Baz Luhrmann, a obţinut încasări globale de 395 de milioane de dolari, iar „Lupul de pe Wall Street”, de Martin Scorsese, a avut încasări de 351 de milioane de dolari la nivel mondial.