Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor din lume

De: Nicoleta Nicolae / 06.08.2015, 10:20
Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor din lume
Actorul american în vârstă de 50 de ani a obţinut venituri fabuloase în ultimul an, potrivit unui top „Forbes”.


Cei mai mulţi bani au venit în urma interpretării personajului care i-a relansat cariera, Iron Man.
Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, revista „Forbes” a realizat, zilele acestea, un nou top al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood, care ia în considerare banii pe care artiştii i-au câştigat în perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015.

Anul acesta, locul fruntaş este ocupat de Robert Downey Jr. Actorul a obţinut venituri în valoare de 80 de milioane de dolari deşi în ultimul an a jucat în doar două filme, „Judecătorul” (care a fost lansat în decembrie 2014) şi „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”. Majoritatea banilor i-au venit însă de la cel de-al doilea, acolo unde a reinterpretat rolul ce i-a relansat cariera – Iron Man.

 Pe locul doi se situează Jackie Chan, în vârstă de 61 de ani, cu 50 de milioane de dolari.
Locul trei a fost adjudecat de Vin Diesel, cu 47 de milioane de dolari, venituri generate în principal de procentul din încasări pe care îl obţine din franciza „Furios şi iute”. Cei trei sunt urmaţi de alte nume grele de la Hollywood, precum Bradley Cooper (41,5 milioane), Adam Sandler (41 de milioane) şi Tom Cruise (40 de milioane).

La ora actuală, Robert Downey Jr. filmează pentru o continuare cu supereroii din universul Marvel. Este vorba despre “Căpitanul America: Război Civil”, care urmează să ajungă în cinematografe în 2016. Potrivit zvonurilor din presa americană, actorul american ar mai putea începe în curând un nou proiect, cel de-al treilea film din seria “Sherlock Holmes”.