Robert Downey Jr., cel mai valoros actor de pe piaţă

De: Nicoleta Nicolae / 26.10.2013, 08:00
Robert Downey Jr., cel mai valoros actor de pe piaţă
Actorul american Robert Downey Jr. a fost desemnat starul de cinema cu cea mai mare valoare de piaţă, într-un top realizat de site-ul Vulture.com.

Potrivit acestui top, Robert Downey Jr., starul francizei „Iron Man”, a fost desemnat cel mai „valoros” actor de la Hollywood, informează huffingtonpost.com.

Printre criteriile în funcţie de care a fost realizat acest top se numără: încasările din box office, contractele plătite de marile studiouri cinematografice, popularitatea actorilor, prezenţa lor la gala de decernare a premiilor Oscar, recenziile publicate de criticii de cinema şi apariţiile în tabloide. Cât îl priveşte pe Downey Jr., actorul ocupă prima poziţie în acest top pentru al doilea an consecutiv. În plus, tot el a ocupat primul loc şi în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood. Pe locul al doilea în topul celor de la Vulture.com se află Leonardo DiCaprio, actriţa Jennifer Lawrence ocupând locul al treilea, Sandra Bullock se află pe locul al patrulea, iar actorul Brad Pitt ocupă poziţia a cincea.